Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, "21 Şubat 2015 Cumartesi günü Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi ile göreve başladığımız günden bugüne geçen yirmi aylık süreç zarfında şerefimiz, onurumuz ve haysiyetimiz ile yürüttüğümüz İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden ilerleyen zamanlarda yapılacak İl Gençlik Kolları Kongresinde adaletli bir seçim süreci yaşanması ve sağlıklı bir yapılanmanın oluşturulması adına makam, mevki ve koltuk sevdalısı olmayan gençler olarak bugünden itibaren 35 yönetim kurulu üyelerimizle birlikte istifa kararı almış bulunmaktayız" dedi.

İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini aldıkları gün "Çorum'da yapılmayanı yapacak geleceğe yön verecek bir gençlik olacağız" sözünü verdiklerini hatırlatan Yıldırım, bu düşünce ile çıktıkları yolda hep çalıştıklarını, gençliğin sesini Çorum'a ve Çorum nezdinde Türkiye'ye duyurduklarını söyledi.

"Ortak akıl ve vicdanın kabul etmediği hiçbir girişim içinde bulunmadık"

Gençliğin toplantı salonlarında dolgu malzemesi olan, slogan atan değil gelecek için çalışan partilerinin ilke ve esaslarını koruyup toplum yararına projeler geliştirerek siyasetin önemli bir parçası olduğunu gösterdiklerini dile getiren Yıldırım, "Ortak akıl ve vicdanın kabul etmediği hiçbir girişim içinde bulunmadık. Tüm projelerimizi paylaşıp yeni görüşler alarak öyle başlattık. Görev süremiz boyunca Cumhurbaşkanımız, kurucu Genel Başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Siyasetin tek limanı ahlaktır.' sözünü kendimize rehber edinerek ona göre çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız sonucunda Çorum'da ahlaklı siyaset yaparak tüm gençliğe dokunma onlarla çalışma fırsatı bulduk. Her şart ve koşulda diklenmeden dik durmayı başardık ve gençlik heyecanlıdır hata yapar sözünün önüne geçerek hata yapmamak için taviz vermedik. Biz her zaman milletin değerlerinin yanında, ihanet odaklarının karşısında net tavrımızı tereddüt etmeden ortaya koyduk. Görev süremiz içerisinde iki genel seçim gerçekleştirildi. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde yaklaşık yüzde 54,4 oy aldık. Geçen ara süreç devamında 1 Kasım 2015 seçimlerinde yine Türkiye ve Çorum yüzdesinin üzerinde yüzde 61,3 oranında oy oranı ile üç milletvekili çıkarttık. Yine görev süremiz içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarla Genel Merkez Teşkilat Performans Sistemi değerlendirmesinde hep en başarılı iller arasında yer aldık. En son Eylül ayı değerlendirmesinde 81 il arasında 9. sırada yer alarak yine teşkilatımızın gücünü gösterdik. Dava anlayışımıza uygun olarak sivil toplum kuruluşları ve yöre hassasiyetlerine dikkat ettik. Partimizin büyük önem verdiği ve ortak paydada buluştuğumuz sivil toplum kuruluşları ile istişarelerimizi artırarak birlikte çalışmalar yürüttük. Birlikteliğimiz ve görev süresindeki samimiyetimiz Çorum kamuoyu ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da takdir edilmiş her daim yanımızda olmuşlardır" ifadelerini kullandı.

"Düzgün çalışma prensibi ile her zaman hazır bir teşkilat olduk"

Görev süresi içerisinde hak ve adaletten ayrılmamaya özen gösterdiklerini kaydeden Yıldırım, açıklamasında şunları kaydetti;
"Düzgün çalışma prensibi ile her zaman hazır bir teşkilat olduk. Açıklamamızın başında da ifade ettiğimiz üzere ilerleyen zamanlarda yapılacak İl Gençlik Kolları Kongresinde adaletli bir seçim süreci yaşanması ve sağlıklı bir yapılanmanın oluşturulması adına makam, mevki ve koltuk sevdalısı olmayan gençler olarak bugünden itibaren 35 yönetim kurulu üyemizle birlikte istifa kararı almış bulunmaktayız. Ayrıca görev süremiz içerisinde bize davamıza hizmet etme fırsatı veren liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Genel Merkez Teşkilat Başkanımız ve Genel Merkez yöneticilerimize, il başkanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, beraber çalıştığımız il gençlik kolları yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, basın mensuplarımıza ve değerli Çorum halkına en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Bu süreç içerisinde üzdüğümüz kırdığımız kardeşlerimiz var ise hepsinden helallik istiyoruz. Bizden yana hakkımız helal olsun"