1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Alaçam Merkez Fatih Yatılı Kur-an Kursu'nda düzenlenen program saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Merkez Fatih Yatılı Kur-an Kursu Öğreticisi Seyfettin Midilli tarafından Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra açılış konuşmasını Alaçam Müftü Vekili Ferhat Maden yaptı. Maden 'Camiler müminlerin huzur bulduğu, manen beslendiği ve arındığı, toplumun her kesiminin bir araya geldiği, İslam'ın açık mührü, topluca kulluğumuzu Rabbimize arz ettiğimiz mekânlardır. Camiler sadece ibadet edilen mekanlar değildir. Camiler ilim, irfan yuvası, İslam'ın, güzel ahlakın, insan, vatan, bayrak sevgisinin, merhametin, şefkatin, saygının, değerlerin öğrenildiği yerlerdir. Din görevlileri Hz. Peygamber'in varisi, Din-i İslam-ı mübini öğrenme ve yaşama yolunda insanımızın rehberidir' dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara 'Camiler Haftası'nda siz kıymetli kardeşlerimle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Biz bu tür programları çok önemsiyoruz. Çünkü bu tür programlar bizim için kardeşliğimizin birlik ve beraberliğimizin İslam dininin temel kaynağı olan Kur'an'ın ve kaynağı bir beşer olarak nasıl yaşanılacağını bize öğreten sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)in daha doğru anlaşılması daha güzel şekilde hayata aktarılmasına katkı sağlıyor' şeklinde konuştu.
Merkez Fatih Yatılı Kur'an Kursu'nda düzenlenen programa Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Sarı, Alaçam Müftü Vekili Ferhat Maden, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdür Vekili Soner Şahin, Alaçam Öğretmenevi Müdürü Ahmet Öztürk, imam hatipler, Kur-an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.