Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki düzenlenen lansman tanıtımında Bilecik Belediye Basketbol Kulübü, yeni başkan, yeni renkleri, yeni logosu, 11 yeni oyuncuyla TB2L'ye hazır olduklarını gösterdi. Kulübün Başkanı Emin Yağcı, Bilecik Belediye Basketbol Kulübü'nün birçok alanda faaliyet gösterdiğini belirtti. Yağcı, 'Ağırlıklı olarak hedefimiz basketbolda alanında ilimizi, bölgemizde ve diğer illerde tanıtmaktadır. TB2L'de bu sene oynamak nasip oldu bizlere de. Bunun akabinde de bizde Bilecik'e yakışır, Bileciklilere yakışır, memleketimizi temsil aşamasında güzel bir kadro, ekip kurmaya çalıştık. Yeni bir yönetim oluşturduk. Yeni yönetimin yeni nefesi, yeni sesi olsun istedik. Yeni bir renklerimiz oldu artık. Yeni formalarımız öze dönüş oldu ve artık rengimiz kırmızı beyaz. Yeni bir logo oluşturduk. Logomuzda çınar yaprağını Osmanlı Devleti'nin simgesini de esas alarak oluşturduk. TB2L'ye yakışır bir takım oluşturmaya çalıştık. Hocalarımız elinden gelen gayreti gösterdiler. Bunun neticesinde de bizim başkan olarak ve yeni yönetimimizin Bilecik adına temsili aşamasında gayret gösterdik. 11 tane yeni transferimiz var. Oyuncularımız, takımımız ve ligle ilgili bilgi vermek üzere sözü birazdan Yeşer hocama devredeceğim. Onun dışında yeni bir yönetim oluşturduk. Bu yönetimimizde de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan, Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisler Sorumlusu Osman Yılmaz, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisler Müdürü Hakan Uygun, iş adamı İlkay Deniz şeklinde oluşurken, takımın Genel Menajeri Dilaver Tetik bey yer aldı. İnşallah 2016-2017 sezonunda Türkiye Basketbol Liginde Bilecik'i, Bileciklileri temsil etmeye gayret göstereceğiz' dedi.
Karabulut: 'FETÖ yapılanmasıyla birlikte Türkiye Basketbol liglerinden bazı takımlar ihraç edildi'
Bilecik Belediye Basketbol Kulübü Başantrenörü Yeşer Karabulut ise 2005 yılında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın desteği ve onun vizyonuyla başlattıkları bu yolculukta bu sene TB2L'de yer aldıklarını söyledi. 11 sene gibi kısa bir sürede TB2L'ye yükseldiklerini anlatan Karabulut, sözlerine şöyle devam etti:
'Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın bize her zaman söylemiş olduğu 'Bilecik'i iyi temsil edin. Her platformda Bilecik'i iyi tanıtın' sözü üzerine elinizden geldiğince Bilecik için gayretli olun dediği yolda yürüyoruz. Malum 15 Temmuz Türkiye'de çok zor ve sıkıntılı günler geçirdik. Birçok şehit verdik. Bu FETÖ yapılanmasıyla birlikte Türkiye Basketbol liglerinden bazı takımlar ihraç edildi. Ardından kapatılan kulüplerinin yerine alt liglerden 20 küsür takım üst lige alınacak 4 takım için başvuruda bulundu. Bunlardan bir tanesi de bizdik. Sayın başkanımızla kritik ettik o dönemde. O da dedi ki 'her zaman Bilecik'in hedefi yukarıya doğru olmalı. Bizimde hedefimiz bu olmalı. Başvurun arkadaşlar' dedi bize. Bu başvuruyu gerçekleştirdikten sonra 4 tane takım TB2L'ye davet edildi.'
'Türkiye Basketbol Federasyonu bizi TB2L'ye kabul etti'
TBF başvuru sonrasını değerlendiren Karabulut, 'Burada kriterler içerisinde şehir takımı olması, salonunun bitmiş olması, taraftarının olması ve kulübün mali çizgisinin olması bugüne kadar oyuncularına borcu olmayan bir çizgide olması çok önemliydi. Bunları yerine getiren bir kulüp olduğumuz için Türkiye Basketbol Federasyonu bizi TB2L'ye kabul etti. Bu noktadan sonra ne yapabiliriz diye bir araya geldik ve elimizden geldiği kadar biliyorsunuz başkanımızın her zaman söylemiş olduğu bir şey var. Çok büyük bütçeler içerisinde, çok büyük paralar harcayarak, gereksiz paralarla bir şeyler yapmak değil. Doğru paralarla doğru işler yapmak peşindeyiz. Bu noktada da iyi bir basketbol takımı oluşturduk. Birazdan oyuncularımızı size Sayın Başkanımızla tanıtacağız. Bu noktada çok değerli tanıdığımız, bildiğimiz, kendilerine güvendiğimiz oyuncuları buraya davet ettik. Bayramdan 10 gün önce takımımızla birlikte antrenmanlar yapmaya başladık. Bu ayın 23'ünde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TB2L'ne merhaba diyeceğiz. Tabi bu heyecanla birlikte yeni bir yönetim kurulu, yeni bir amblem logo, yeni renklerimiz Bilecik'in renkleriyle, yepyeni ve heyecan dolu Bilecik'i seven, Bilecik için gayret eden yönetim kuruluyla iyi bir yolculuğa çıkmış olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah amacımız olan Sayın Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın da bize demiş olduğu gibi Bilecik'i en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum' dedi.
Konuşmaların ardından takıma yeni katılan oyuncular kendilerini tanıtmasının ardından yeni formalar tanıtıldı. Son olarak teknik heyet, sporcular ve yönetim kurulu üyeleri hatıra fotoğraflı çektirmesinin ardından lansman tanıtımı sona erdi.