Batı Karadeniz Bölgesi'nde havanın kötü olması nedeniyle balıkçılar avlanamıyorlar. Bu nedenle de balıkçı tezgahlarında balıklar azalırken, fiyatlar da yükselmeye başladı.

Çarşamba ilçesi Batıyaka'daki balıkçı pazarında balık satan esnaflardan Özühan Özbeyaz, 'Hamsi bu yıl çok erken bitti. Şu anda hamsi, Karadeniz Bölgesi'nde dahi kıt ve bu nedenle de hamsi fiyatları pahalı. Eskiden 5 TL'ye sattığımız hamsi bu gün 10 TL'den satılıyor. Hamsiyi 7-8 TL'ye kendimiz alıyoruz. Hamsi kaçtı, bundan sonra gelmez' dedi.
Balıkçı esnafı Aytekin Yıldız, 'Bu sezon biz de şaşırdık. İnşallah hamsi geri döner de, balıkçılık biraz daha olur' diye konuştu.
Yeşilırmak'tan yakalanan Turna balıklarının 10-15 TL' den alternatif balık olarak revaçta olduğunu dile getiren esnaf Yılmaz Yiğit, hamsinin tükendiğini, alternatif balıklarla ayakta kalmaya çalıştıklarını kaydetti.
Çocukluğundan bu yana balıkçılık yaptığını belirten Hakan Yiğit ise, 'Balıkçılık eskidendi, sokak aralarında bağıra bağıra satardık. Balık o zamanlar çoktu. Bugün vatandaş geçim derdine düştü. Vatandaşlar 'balık alsam da almasam da olur' diyor. Balık artık zevk işi oldu' şeklinde konuştu.