Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde ÖSO'nun ilerlemesini engelleyen DEAŞ unsurları Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından imha edildi. 3 DAEŞ terör örgütü mensubu ise hava harekatında etkisiz hale getirildi.
Fırat Kalkanı Harekatının 44'üncü gününde Azaz-Rai sektöründe, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai güneybatısında yer alan Kabtan, Mazrat El Ala ve Aziziye meskun mahallerinde kontrol sağladı. EYP/mayın temizleme faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiği kaydedildi. Muhaliflerin, harekatın başlangıcından bu yana 118 meskun mahalde, yaklaşık bin kilometrekarede kontrol sağlandığı bildirildi.

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 68 DEAŞ hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 252 adet Fırtına, 80 adet ÇNRA ve 31 adet tank atışı yapıldı, ÖSO unsurlarının ilerlemesine geciktiren engeller, DEAŞ'e ait muhtelif çaptaki silah mevzileri, terörist gruplar, geçici barınaklar şeklindeki belirlenen hedefler tam isabetle imha edildi.
Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Aktarin ve Kabtan'da bulunan 8 hedefe 10 bomba atıldı, DAEŞ terör örgütü unsurlarının silah mevzii olarak hazırladığı 7, sorumlu düzeyde DAEŞ teröristlerinin bulunduğu 1 olmak üzere toplam 8 bina ile 1 kontrol noktası ve 1 Doçka yüklü araç imha edildi.

Koalisyon güçleri tarafından, Türkmen Barı güneyinde tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik icra edilen hava harekatı sonucunda 3 DAEŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. DAEŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve bin 10 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere günde 3 öğün sıcak yemek verildiği ve sağlık hizmetlerinin karşılandığı belirtildi. TSK'dan yapılan açıklamada, "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet gösteriyor" denildi