Samsunspor'un mali kritlerinin bozuk olduğunu vurgulayan Araboğlu, "Herkes diyorki mali yapıyı düzelt. Düzelmesi için kulübün geliri olması lazım. Samsunspor, ayağa kalkmaya çalışan bir kulüp. Bir yıldır borç ödüyoruz. Nefes almaya aralığımız yok. Sabah ne ile uyanacağımızı bilmeden akşamı kapatıyoruz. Bu zamana kadar Samsunspor kötü yönetildi" dedi

Teknik direktör arayışları hakkında çalışmaları açıklayan Araboğlu, "Kenan Yelek hocamızı bizde çok istiyoruz. Ancak bir süre daha zaman geçmesi gerek. Kenan Yelek'in görev alması bizim canı gönülden arzumuzdur. Elbette yetişecek bu takıma faydalı işler yapacak. Hep dışarıdan ithal hoca ile olmuyor. Kendi değerlerimizlede ilerlemek isteriz. Ancak şu dönemde bir hocaya ihtiyaç olacaktır. Önümüzdeki hafta sonuna kadar bir gelişme olacaktır" dedi.

KAÇ PUAN SİLİNECEK?

Puan silme cezasıyla ilgili konuşan Araboğlu, "Bilindiği üzere 2012 yılından gelen bir kriterdi. 1 puan, 3 puan, 3 puan olmak üzere 3 yılda toplam 7 puan silme kararı alındı. Geride kalan 2 yıl silmeleri erteledi. Bu senede 7 puan silinecek diye karar çıktı. Biz de buna itiraz etmiştik.

Ancak aleyhimizde bir karar çıktı. Kaç puan silineceğine ilişkin henüz bize bir tebligat gelmedi. 3 veya 7 puan mı silinecek bilemiyoruz. Beklentimiz, arzumuz hiç puan silinmemesi. Ama en kötü ihtimalle 3 puan silineceği yönünde bir değerlendirmemiz var" diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURMADIK

Son günlerde puan silme cezasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulduğu yönünde çıkan söylemlere de değinen Araboğlu, "Denizlispor cephesinden böyle bir söylenti var. Ancak o konuda bir gelişme yok. Olursa sizlerle paylaşırız. Anayasa Mahkemesi'ne başvurmadık. Şuanda böyle bir gelişme yok" dedi.

SAMSUNSPOR KÖTÜ YÖNETİLDİ

Samsunspor'u mali kritlerinin bozuk olduğunu vurgulayan Araboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat Samsunspor, ayağa kalkmaya çalışan bir kulüp. Bir yıldır borç ödüyoruz. Sabah ne ile uyanacağımızı bilmeden akşamı kapatıyoruz. Her gün bir şey geliyor önümüze. Bu zamana kadar Samsunspor kötü yönetildi. Bu kötü yapıyı düzeltmek için çaba harcıyoruz. Samsun şehri ve Samsun siyaseti bu anlamda katkı veriyor. Hepsine teşekkür ediyoruz. Zor bir yapı var."

NEFES ALAMIYORUZ

"Herkes diyorki mali yapıyı düzelt. Bu kriterlerin hepsinin birebir uygulanması durumunda ortada Samsunspor diye bir şey kalmayacak.

Mali durumun düzelmesi için kulübün gelire sahip olması lazım. Bunun içinde kulübün yaşamaya devam etmesi lazım. Futbolcu transfer etmesi gerek. Veya sezon sonunda Süper Lig'e çıkmali ki o gelirlerle borçlarını kapatabilsin. Bunları yapabilmek için yaşamaya, nefes almaya devam etmesi lazım kulübün. Ancak, nefes almaya aralığımız kalmıyor."

KONGRE KARARI YOK

Olağanüstü kongreye gidip gitmeyecekleri şeklindeki soruya ise Araboğlu, "Son yaptığımız kongrede 2 yılda bir ve haziran ayında olağan kongre yaplıması için değişiklik oldu. 2017 yılının haziran ayında kongre olacak. Şu anda kongreye gitmek gibi bir kararımız ve hazırlığımız yok" dedi.

Muhammet ÇAVUŞOĞLU