Sivas Valisi Davut Gül, Koyulhisar ilçesi ve Ordu'nun Mesudiye ilçesinde 6 PKK'lı teröristin öldürülmesine ilişkin operasyonda görev alan İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen ve Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'a başarı belgesi takdim etti.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesi ve Ordu'nun Mesudiye ilçesi sınırında 29 Eylül günü arama ve tarama faaliyetleri sırasında tespit edilen 6 PKK'lı terörist, güvenlik güçleri tarafından başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirilmişti. Sivas İl Jandarma Komutanlığının düzenlediği Sivas İl Emniyet Müdürlüğü, Tokat ve Ordu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin destek verdiği operasyonda PKK terör örgütünün Karadeniz yapılanmasına büyük darbe vuruldu. Bu nedenle Sivas Valisi Davut Gül, gerçekleştirilen başarılı operasyon nedeniyle İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen ve Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'a başarı belgesi takdim etti.

Valilik makamında gerçekleştirilen törende Vali Gül, "Bizim zamanımızda ve bizden önce görev yapan arkadaşlar bu konunun hassasiyetin bildikleri için hem istihbarat anlamında hem bire bir takip anlamında hem de araziyi boş bırakmama anlamında yapılması gereken ne varsa fazlasıyla yapıyorlardı. Bu arada emniyet müdürlüğümüzün ve jandarma komutanlığımızın beraber yaptığı çalışmada önceki dönemde PKK ve KCK'yla irtibatlı olduğu belirlenen iki kurye yakalandı. Kuryelerden alınan bilgiler, istihbarat bilgileri ve diğer bilgilerle beraber 29 Eylül'de ilimiz Koyulhisar kırsalında bir operasyon yapıldı. Operasyonda örgütün Karadeniz açılım grubuna ait olan terörist silahlı çatışma sonucunda etkisiz hale getirildi. Jandarma komutanımıza, emniyet müdürümüze hem de her kademede bu işin mücadelesini veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların alınlarından öpüyorum. Gerçekten silahlı mücadele yapmak, istihbarat mücadelesi yapmak zor bir iş Sivas'ta da bunu en iyi şekilde yerine getirdiler. Sivas ve Sivaslılar hiç bir zaman terörle iç içe olmadılar. Bu tür gruplara hiç bir zaman yardım ve yataklık yapmadılar. Fakat coğrafi konum itibariyle zaman zaman geçişler olabiliyor. Kısmi zamanda buralarda kalmalar olabiliyor. Bunda da vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde emniyet ve jandarma kolluk kuvvetlerimizin istihbarat bilgileri sayesinde şuana kadar herhangi bir kaza bela olmadan atlatmış olduk" diye konuştu.

"Öldürülen teröristlerden biri üst düzey arananlardan"

Operasyonda öldürülen 6 teröristten birinin, 2011 yılında o zaman Başbakan olan Erdoğan'ın konvoyuna saldıran, diğerinin ise gri listede aranan üst düzey teröristlerden olduğunu söyleyen Gül, "Zaten terör örgütü Karadeniz'e bu bölgelere daha yetişmiş personellerini gönderiyor. Bu anlamda da yapılan operasyon başarılı bir operasyon ve operasyonda destek veren Tokat ve Ordu valimize teşekkür ediyorum. Müşterek yapılan bir operasyondu" dedi.

Olay yerinde şu anda herhangi bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Vali Gül sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Olay yeri, Ordu sınırından 8 kilometre iç tarafta yani Sivas. Orayı planlayan, istihbaratı alan, baştan sona yöneten Sivas ekipleridir. Rehavet ölüm getirir. Temizlendi hiçbir şey yok demek iddialı bir şey şuan itibariyle bildiğimiz bir şey yok her taraf ter temiz. Ama bugün temizdir. İki saat sonra bir grup gelir. Dolayısıyla güvenlik kuvvetlerimiz yaz, kış demeden gece, gündüz demeden görevinin başında vatandaşlarımız şüpheli birilerini gördüklerinde vatandaşlık görevini yapacaklar. Biz her an bir şey varmış gibi güvenlik kuvvetlerimizle görevimizin başındayız"

Konuşmanın ardından Vali Gül Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen ve Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'a başarı belgesi takdim etti.