15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün yargı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, adliyede çalışan kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerinden sorumlu olduğu tespit edilen ''Rana'' kod adlı şüpheli Zeynep K. ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde doçent olan eşi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün adliye yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında görevli kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerden sorumlu olduğu öne sürülen ''Rana'' kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın gözaltına alınması talimatı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT'in ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda, örgütte ''üst düzey abla'' olduğu iddia edilen şüpheli Zeynep K.'nın, evinin arka penceresinden kaçarken yakalanırken, şüphelinin Yıldız Teknik Üniversitesi'nde doçent olan eşi de gözaltına alındı.
'Rana' kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın örgütte görevli erkek imamlarla görüşebildiği, istihbarata karşı koyma eğitimi aldığı ve takipten kurtulmak amacıyla özel aracını kesinlikle kullanmayarak ticari taksiyle her yere gittiği öne sürülüyor.

Şüpheli Zeynep K.'nın, FETÖ'nün kriptolu yazışma programı ByLock'u kullandığı, sorumlu olduğu alt gruplara da bu programı kurdurduğu ve iletişimi ByLock üzerinden sağladığı tespit edildi. Zeynep K.'nın, kendisine bağlı olduğu belirlenen 5 tane ev ablası ile her ev ablasının sorumlu olduğu ikişer evin bulunduğu ve yine her evde de 5-6 tane zabıt katibi barındırıldığı iddia ediliyor.
Zeynep K.'nın ayrıca, örgütteki kendine bağlı şahıslara Bank Asya'ya para yatırma talimatı verdiği hatta başka bankalardan yüklü miktarda kredi çektirip, Bank Asya'ya yatırttırdığı ileri sürülüyor.