Sakarya Kaynarca ilçesi Uzunalan Mahallesi'nde Erhan T.'ye ait ikametin deposundan gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından 600 kilo fındık çalındı. Sabah kalktığında fındıklarının çalındığını gören ikamet sahibi durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, yaşanabilecek fındık hırsızlıklarına karşı ilçe halkını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hırsızlık ile ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.

Zonguldak'ta da 1 ton 200 kilo fındık çalındı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde de 15 bin TL değerinde olan 1 ton 200 kilo fındık, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.

Alaplı Hacı Hasan köyünde yaşayan Temel Yaman, kendisine ait evin giriş alt katındaki depoda bulunan ve toplam ağırlığı 1 ton 200 kilo olan 13 çuval fındığın yerinde olmadığını fark etti. Yaman, piyasa değeri değeri 15 bin TL olan fındıkların çalındığını anlayınca durumu İlçe Jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri, depoda yaptıkları incelemenin ardından fındıkları çalan kişi veya kişileri yakalamak için soruşturma başlattı.

Fatsa'da da 700 kilo fındık çalındı

Sakarya, Zonguldak'ın ardından Ordu'nun Fatsa ilçesinde de yaklaşık 700 kilo fındık kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

Konakbaşı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Hamide Ö.'ye ait yaklaşık 700 kilo fındık evden çalındı. Muayene olmak için hastaneye giden ve geldiğinde balkonda bulunan fındıkları kontrol etmeye giden Hamide Ö., fındığın balkonda olmadığı görünce polisten yardım istedi. Olay yerine gelen Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri inceleme yaparak delil aradı.

Ayrıca evin bahçesinde bulunan kümesten de 3 adet tavuk çalındığı öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.