Ondokuz Mayıs Üniversitesi, TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Programınca desteklenen ve yürütücülüğünü Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Demiryürek ve yardımcılığını Arş. Gör. Nur İlkay Abacı'nın yaptığı 'Bütüncül Bir Yaklaşım ile Girişimcilik Eğitimi' isimli proje kapsamında Akademik Girişimcilik eğitimini tamamlayan 35 öğretim elemanına Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) sertifikaları verildi.
Rektörlük Senato Salonu'nda yapılan törende, öğretim elemanlarına sertifikaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ve Prof. Dr. Kürşat Demiryürek tarafından verildi.
Rektör Yardımcısı Vedat Ceyhan, TÜBİTAK 1601 Girişimcilik projesinin önemini vurgulayarak projede eğitmen olarak da yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Ceyhan, proje mutfağında yer alan herkese teşekkür etti.
Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek ise girişimcilik kültürünün aynı zamanda network kültürüyle oluştuğunu söyleyerek geçen yaz olduğu gibi 2017 yaz ayında da akademik girişimcilik programının tekrarlanacağını ve programın 60 saatlik 6 modülden oluştuğunu vurguladı. Demiryürek ayrıca 3 yıllık proje kapsamında ilk yıl 260 lisans öğrencisinin KOSGEB sertifikası almaya hak kazandığını ve bu öğrencilerin sertifikalarının verilmeye başlandığını sözlerine ekledi.