Samsun Valisi İbrahim Şahin, bir internet gazetesinde yeralan "Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bank Asya'ya 239 Bin lira yatırdı iddiası" başlığıyla verdiği haber için tekzip yayımlattı.

Vali Şahin'in Avukatı Adem Güney aracılığıyla yayımlattığı tekzip ve düzeltme metninde, "Bank Asya'ya değil 239 bin TL, 1 TL yatırdığımı ispat edin, tüm görevlerimden istifa edeyim" ifadesini kullandı.

İSPATA DAVET EDİYORUZ
Avukat Adem Güney tarafından ilgili internet gazetesine gönderilen ve yayımlanan tekzip metninde haberin gerçek dışı ve iftira olduğu, kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu vurgulanarak, "Müvekkilim hakkında gerçek olmayan iddialar ileri sürülerek kasten değişik yorumlara ve algılara yol açabilecek kelime oyunları ile itibar avcılığı yapılmıştır. Müvekkilim Bank Asya'ya bugüne kadar 239 bin TL değil, 1 TL dahi yatırmış değildir. İddia sahiplerinin iddiasını ispata davet ediyoruz. Bu iftirayı atan tüm iddia sahipleriyle hukuk önünde hesaplaşacağız" denildi.

LİGİN İSMİNİ BANK ASYA'DAN ALDI
Tekzip metninde Şahin'in FETÖ ile mücadele eden ender bürokratlardan olduğu kaydedilerek şu ifadeler kullanıldı: "Kaldı ki, müvekkilim üst düzey bürokrat olarak çalıştığı dönemde Bank Asya'nın gerçek yüzünü herkesten önce görerek 1. Lig isim hakkını bu bankadan aldırarak Bank Asya 1. Lig den PTT 1. Lig ismine çevirmiştir. Bu isim değişikliğinde yaşadığı sıkıntı ve zorluklar Ankara'daki önemli siyasetçi ve bürokratlar bilmektedir. Müvekkilim kimsenin cesaret edemediği dönemde FETÖ ile mücadele eden nadir bürokratlardandır. Şimdi bu bankaya mali destek sağladı algısı oluşturularak müvekkilime saldırmak ve iftira etmek son derece çirkin davranıştır. Müvekilimin Bank Asya'ya para yatırdıklarını ispatladıkları takdirde tüm görevlerinden ayrılmaya hazırdır."

Pirsu DÜZGÜN