Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı sunumda, yeni açılacak olan Tekkeköy-Gar raylı sistem güzergahında kazalara sebebiyet verebilecek kritik noktalara üst geçit yapılacağını açıkladı. Yurt, bu güzergahtan sonraki çalışmalarının üniversite içerisine raylı sistemi çıkarmak olduğunu ifade etti.

Üniversite ile belediye arasında hiçbir sıkıntı kalmadığını vurgulayan Mustafa Yurt, 'Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım projelerine büyük önem veriyoruz. Ulaşım projeleri deyince de akla raylı sistem geliyor. İlk olarak 16 kilometrelik Gar-Üniversite güzergahını tamamladık. Bunun üzerine hemen Gar-Tekkeköy güzergahındaki 14 kilometrelik hattı da 3-4 gün sonra bitireceğiz. İlk testlerimizi yaptık. Tekkeköy Kavşağı'na kadar trenlerimiz sorunsuz bir şekilde gitti. 10 Ekim tarihinde bu güzergahı da hizmete açacağız. Bir diğer husus da raylı sistemin Kurupelit-Üniversite son duraktan üniversite içerisine çıkartma kararımız. Bu konuda değerli rektörüme şükranlarımı arz ediyorum. Kendisinin gelir-gelmez ilk icraatı bu oldu. Eski rektörümüz ile belediyemiz arasında bu konuda bir anlaşmazlık söz konusuydu. Ama artık bu konuda bir sorun kalmadı. 10 Ekim'den sonraki ilk icraatımız, raylı sistemin Kurupelit'ten Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde sosyal yaşam alanları ve yurtların olduğu yere kadar uzanmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde sondaj çalışmalarını yapıp, buradaki 5-6 kilometrelik raylı sistemin yapımının projesini gerçekleştirip, ihalesini de yapıp 1-2 yıl içerisinde de üniversitemize raylı sistemi çıkartacağız' dedi.

'4 kritik noktaya üst geçit yapılacak'

En çok merak edilen ve kazaların yaşandığı 4 yere üst geçit yapılacağını açıklayan Yurt, şu bilgileri verdi: '10 Ekim'de açılacak olan raylı sistem güzergahında 5 durağı daha önceden açmıştık. Hep söylerler, 'bazı yerlerde üst geçitlere ihtiyaç var diye.' Yeni güzergaha 4 tane yaya üst geçidi yapılacak. Bunlardan bir tanesi Piazza AVM önünde yapılacak. Buradaki üst geçidi AVM kendisi yapacak. Bizden planları ve haritaları istediler. Onları gönderdik. Buradaki çalışmaları ve maliyeti onlar üstlenecek. Bizim yapacağımız 2 tane üst geçit var. Bunlar, Bandırma Gemi Müzesi önü ve Mavi Işıklar Rehabilitasyon Merkezi'nin olduğu bölge. 4. üst geçit ise Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Lovelet AVM'nin olduğu yere yapılacak. Orası da yapıldığı zaman trafik güvenliği etkin şekilde sağlanacak diye düşünüyorum.'