2016 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında gerçekleşen toplantıda Samsun'da devam eden yatırımlar ve yatırımlarda takip ve destek gerektiren unsurlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

6 MİLYAR TL'LİK PROJE BÜTÇESİ
2016 yılı itibariyle Samsun'da kamu ve özel kuruluşlara ait 572 proje, belediyelere ait 397 proje olmak üzere toplam 969 proje olduğunu söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, ''Bu projelerin değerlendirilmesinde proje bedelleri toplamı 6 milyar 96 milyon 73 bin 779 TL. Önceki yıllar harcaması da 2 milyar 250 milyon 745 bin 901 TL. 2016 yılı yatırım ödeneği 1 milyar 525 milyon 37 bin 975 TL. Dönem sonuna kadar yapılan harcama 956 milyon 169 bin 96 TL. Bu projelerin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 63,0 fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 55 oranında'' diye konuştu.

REKTÖR'E TEŞEKKÜR ETTİ
Kurupelit'te bulunan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne raylı sistemin yapılması konusunda çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt , ''Rektörümüz Bilgiç'e teşekkür ediyorum. Hemen gelir gelmez ilk icraati bu oldu. Gidenin arkasından konuşulmaz ama, maalesef Samsun Büyükşehir Belediyesi'yle üniversitemiz arasında yaşanan, nedeni de olmayan çok küçük değerlendirmeler yüzünden bir anlaşmazlık ve kırgınlık söz konusuydu. Ama Rektör Bilgiç atandıktan sonra ilk saatlerden itibaren belediyeyle ilgili husuları masaya yatırdı ve bütün problemleri elinin tersiyle itti ve bizi de raylı sistemin üniversiteye kadar çıkmasıyla alakalı kararlı pozisyon almamıza neden oldu. Biz artık bu ay içinde açılacak raylı sistem güzergahlarından sonra ilk işimiz üniversiteye çıkacak raylı sistem hakkında çalışacağız. Gerekli müşavirlik alımını yaptık, kroki ihalesini de yaptık. Projenin verimli çıkacağına da inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde de sondaj çalışması yapıp 6 kilometrelik yolun ihalesini yapacağız. Belki önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde de üniversiteye raylı sistemimizi çıkartacağız'' ifadelerini kullandı.

OMÜ BÜTÇESİ 74 MİLYON TL
OMÜ'nün 2016 yılı bütçesi hakkında Koordinasyon Kurulu'na bilgi veren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, ''74. 5 milyon TL'lik bütçemiz var. 56 milyon TL'si özel bütçemizden 18 milyon TL'si de kendi fonumuzdan karşılanan bütçe. Eğitim, sağlık ve diğer kamu hizmetleri olmak üzere 3 ana konuda yatırımlarımız gerçekleşiyor. Kampüs altyapısı olarak toplamda 92 milyon TL'lik bir tutar var. Önceki yıllarda da 82 milyon TL harcanmış. 2016'da ödenek olarak 500 bin, kendi fonumuzdan da 3 milyon 244 bin eklenmiş. Bu yatırımın gerçekleşme oranı da yüzde 89, fiziki gerçekleşmesi de yüzde 90. Bunların yanı sıra birçok bina projemiz, ek dersliklerimizin yapımı devam ediyor'' dedi.

Zerrin SOMUNCU