Cuma namazını Karaköprü ilçesinde yeni yapılan Hz. Eyüp Camisinde kılan Hayati Yazıcı, namaz çıkışı caminin açılışını gerekleştirdi. İl Müftüsü İhsan Açık'ın duası eşliğinde açılış kurdelesini kesen Yazıcı, 'Muharrem ayında, peygamberler diyarında bu caminin yapılmasına katkı sunan iş adamlarına, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Ya Allah bismillah' diyerek kurdeleyi kesti.
Eyyübiye Belediyesinin yaptığı anıtın açılışını gerçekleştirdi
Yazıcı cami açılışının ardından Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Milli İrade ve Şehitler Anıtının açılışını gerçekleştirmek üzere Batıkent Mahallesi TOKİ konutlarına gitti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, anıtın açılışını terör ve demokrasi şehitlerinin aileleriyle birlikte yaptı.
Açılışta bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, '15 Temmuz bizim için bir milattır. Nasıl bir milat, tabiki en az Malazgirt kadar önemli, en az İstanbul'un fethi kadar önemli görüyoruz. Kurtuluş Savaşı kadar olmasa da yeni bir Kurtuluş Savaşı kadar önemli bir gün. Karanlık bir geceye doğru giderken aydınlık bir sabahla beraber bütün insanlarımız, milletimiz sokaklardaydı, meydanlardaydı. Bizler de burada, yerelde ilk andan itibaren gerek araçlarımızla, insanlarımızla, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak milletten yana tavrımızı koyarak, reisten yana tavrımızı koyarak bu şekilde mücadelenin içerisinde yer aldık' dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise 15 Temmuz darbe girişinin ardından şehitler adına yapılan anıt ve parkların simgesel anlamda değerinin çok büyük olduğunu ifade ederek, 'Bakın bu anıtta ne var. Üç temel unsur var. Hilal var, yıldız var. Nerede bunlar. Bağımsızlığımızın simgesi bayrağımızdan alınmış. Arapça yazılan bir ayet var. Kutsal kitabımızda şehitler için, şehitlerin ne kadar önemli olduğunu ifade eden bir ayet yer alıyor. Yıldız şehitlerimizi temsil ediyor, hilal de bağımsızlığımızı. Dolayısıyla ben yerel yöneticileri ve hükümetimizin şehitlerimizle ilgili, bunların hatıralarını geleceğe taşıma ve onların ailelerinin sıkıntılarını paylaşmak adına yaptığı ve yapacağı bütün kazanımların elbetteki şehitlere olan borcumuzu ödemeye yetmeyeceğinin altını çizmek istiyorum' ifadelerini kullandı.
Açılışta Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de birer konuşma yaptı.
Buradaki açılışa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletvekilleri, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.