Ümraniye Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle her yıl geleneksel hâle getirdiği Aşure dağıtımlarına bu yılda devam etti. 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen özel bir programla 10 bini aşkın vatandaşa 5 dev kazanda kaynatılan zemzemli aşure dağıtıldı. Meydan'ında kaynayan kazanlardan ay-yıldız süslemeli aşure dikkat çekti.
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, aşure kazanının başına geçip, aşure pişirerek, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.  Kardeşliğin, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin önemine her platformda vurgu yapan Ümraniye Belediyesi Muharrem ayı ve Aşure günü dolayısıyla bu yıl özel bir organizasyonla 10 bin aşkın vatandaşa zemzemli aşure dağıttı. Muharrem aşı ekibi, geleneği ve manasıyla 5 dev aşure kazanı karıştırarak pişirdi.
Vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu
Tasavvufi geleneğe uygun bir şekilde gerçekleştirilen törende, kaynatılan zemzemli aşureleri vatandaşlara Başkan Hasan Can kendisi ikram etti. Kazan başındaki 21 kişilik özel ekip, geleneksel kıyafetleriyle aşure kazanlarına aşure malzemelerini bir bir dökerek hem Muharrem mersiyeleri okudu, hem de dualar etti. Programda vatandaşlar aşurenin tadına bakmak için uzun kuyruklar oluşturdu. İlçedeki camilerde ve kalabalık noktalarda hafta boyunca gerçekleşecek programlarda ise, toplamda 60 bin kişiye aşure dağıtılacak. Bunun yanında Saraybosna Başçarşı; Ümraniye Belediyesi Fojnica Kültür Merkezi'nde de aşure dağıtılacak.
'55- 60 bin kişiye 25 ayrı noktada aşure ikram ediyoruz'
Aşure kazanlarının başına geçen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 'Aşure kaynatıyoruz, Muharrem ayındayız. Hicri takvimin başındayız. Salı Günü de Muharrem'in 10'u da Peygamber Efendimizin (S.A.V) torunu Hazreti Hüseyin'in şehit edildiği Kerbela hadisesinin yaşandığı zamandır. O acıyı yüreklerimizde yaşıyoruz. Ama şunu da söyleyelim ki hiçbir Müslüman Peygamber'in torunu Hazreti Hüseyin'i şehit edilmesini, bütün Müslümanlar kınar. Zulüm görmesini bütün Müslümanlar kınar.  Şunu da belirtelim ki gerek Kerbela olsun gerekse tarih boyunca Müslümanlar arasında çıkan bir takım ihtilaflar sebebiyle o ihtilafları bugün Müslümanlar arasında ayrılık vesilesi haline getirilmesi için kullananlara asla fırsat vermeyiz. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi de bu aşure ile pekiştiririz. 55- 60 kazan kaynatıyoruz. 55- 60 bin kişiye 25 ayrı noktada ikram ediyoruz.  Bir de Saraybosna'daki kardeşlerimize de ikram ediyoruz' dedi.