CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Vezirköprü'de yapımına başlanılan Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'yle ilgili iddialarda bulundu.

Akcagöz, "Vezirköprü'de yıllardır vaat edilen ve en sonunda yapımına başlanan Devlet Hastanesi inşaatının sökülüyor olduğunu duymak, bizi hem şaşkınlığa ve Vezirköprülüler adına üzüntüye sevk etmiştir. Vezirköprü İlçesi'nde yüzde 80'i tamamlanan Devlet Hastanesi inşaatı durmuş ve müteahhit firmadan alacaklı olan taşeron firmanın alacak dosyaları kapsamında ve icra kanalıyla, hastaneden 12 Tır dolusu malzeme geri çekilmiştir. Yüklenici firmanın işi bırakması, ayrı bir garabet, taşeron firmanın mahkemeye başvurunca 'icra kararı' alması ve ortaya çıkan durum ayrı bir tuhaflıktır. Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanılacak olan bu inşaatın durması ve adeta sökülmesi, Vezirköprülülerin umutlarını yok etmiştir. Hemşehrilerimizin hevesi kursağında kalmıştır" dedi.

ADALET YERİNİ BULACAK
Akcagöz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Tüm Vezirköprü halkının özlemle ve umutla beklediği bu hastanenin akıbeti bizi derinden üzmüştür. Şayet yüklenici firma işi götüremiyorsa, devlet araya girer başka bir çareyi mutlaka bulur. Ortaya çıkan haraç mezat tablo, devletin saygınlığına da gölge düşürmüştür. AKP'li bürokratlara sormak istiyoruz. Hastane yapıyoruz diye övündüğünüz paylaşımlarınız, hala sosyal medya hesaplarınızda duruyor. Şimdi neden konuşmuyorsunuz? AKP hükümetinin, ne idüğü belirsiz ihalelerle verdiği bu işler, bir gün mutlaka denetlenecek ve adalet yerini bulacaktır. Vezirköprü halkı müsterih olsun; yakın gelecekteki CHP iktidarında Vezirköprü'ye en güzel Hastaneyi biz yapacağız."