Samsun'un İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi'nde sahibi cezaevine giren köpeğe, komşu sahip çıktı. Evde yalnız kalan köpeğe günlerce balkondan yemek ve su atan komşu, daha sonra belediyeye haber vererek, yalnızlık çeken köpeğin barınağa alınmasını sağladı.

KAPIYI KIRIP EVE YEMEK BIRAKTI
Hasan A. bir suçlamadan dolayı cezaevine girince 'Yazgülü' ismini verdiği köpeğini evde yalnız bırakmak zorunda kaldı. Yazgülü'nün havlamaları üzerine durumu fark eden komşu Emine Kırselioğlu, Hasan A.'nın cezaevine girdiğini öğrenince evin balkonundan Yazgülü'ne yemek ve su atmaya başladı. Köpeğin evde yalnız kaldığını ve çok havladığını ifade eden komşu Kırselioğlu, ''Sahibi köpeğe evin içinde bakıyordu. Cezaevine girdikten sonra, balkona köpek için yemek ve 5 litrelik şişelerle su atıyorduk. Bir gün de kapısını kırdık ve şehir dışına çıkacağım için poşetlerle yem ve birçok tencereye su doldurarak bıraktım. Şehir dışına çıkıp geri geldim. Baktık olacak gibi değil, köpek çok havlıyor. Yetkililere haber verdik. İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, muhtarla ve polislerle gelip köpeği aldılar. Hayvan barınağına götürdüler. Köpek iyi durumdaydı, sürekli yem atıyorduk. Köpek açlıktan kurtuluyordu. Ama tabii hayvana iyi bakılmasını isteriz, biz hayvan barınağı gibi bakamayız. Köpek sahibini göremedikçe sürekli havlıyordu, zaten sahibinin yanından ayrılmayan bir köpekti'' diye konuştu.

SAĞLIK DURUMU İYİ


Yazgülü'nün Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'ne getirildiğini söyleyen Veteriner Hekim Hande Soysal, ''Köpek İlkadım Belediyesi ekipleri tarafında bize teslim edildi. Geldiğinde sağlık durumu gayet iyiydi, herhangi bir hastalığı yoktu. Bildiğimiz üzere sahibi tarafından bırakılmıştı. Şu anda da sağlık durumu gayet iyi, hastalığı yok. Sadece ev ortamından alınıp barınağa geldiği çekingenliği var. Diğer köpeklerden daha fazla çekiniyor, belli bir süre sonra alışacağını düşünüyoruz'' dedi.

MEKTUPLA YARDIM İSTEDİ
Bu arada Hasan A. da girdiği cezaevinden yazdığı mektupla köpeğinin akıbetinden endişe ettiğini bildirdi. Hasan A. Haber Gazetesi yazarı ve hayvan dostu Gül Turan'a mektup yazarak yardım istedi. Hasan A. mektubunda, ''Yazgülü'nün yaşamasını kendimden bile çok istiyorum. Onu mecburen evde yalnız bırakmak zorunda kaldım. Ben cezaevinden çıkana kadar ona bakabilirseniz ya da belediye yetkililerinin barınağa almalarını sağlarsanız müteşekkir olurum" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU