CHP Samsun İl başkanı Tufan Akcagöz, partilerinin kurultayını değerlendirdi.

Akcagöz, kurultayda demokratik yarış olmasının partilerine daha çok yakışacağını ifade ederek, "Keşke Mustafa Balbay aday olabilseydi" diye konuştu.

HEYECANLI GEÇERDİ
Kurultayda delegelerin özgür bırakıldığını, bunun da Karadeniz'deki diğel il başkanları tarafından da takdirle karşılandığını ifade eden Akcagöz, "Herhalde tüm delegelerde özgür iradeleriyle oy verdilerki ortaya güzel bir tablo çıktı. Ama iki bölümden oluşan kurultayın ilk bölümünde Mustafa Balbay aday olabilmeliydi. Genel Başkan, İl Başkanları toplantısında 'Türkiye'ye demokrasiyi getiren parti içerisinde demokratik bir yarış var' demişti. Bu böyleyken, demokratik yarış olabilmesi için belirli imza sayısını bulmanız lazım. Bütün sıkıntı burada başlıyor. Keşke Mustafa Balbay bulabilseydi. Balbay'ın seçimi alabilme ihtimali yoktu ama 130 imzayı bulup konuşsa ilk parçası biraz daha heyecanlı geçebilirdi" şeklinde konuştu.

İLK BEN ELEŞTİRİRİM
Akcagöz değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: "Nasıl bir komuta kademisinin oluşturulduğunu bundan sonra göreceğiz. Eğer, bu komuta kademesi partiyi idare etmek yerine başka çıkarları ön plana alırlarsa, bunu eleştirecek ilk kişi ben olurum. Şimdi bir hevesle oraya gelmişler, eğer sadece parti meclisi üyesi olmaya yönelik bir hareketse bu kendini belli eder. Umarım iyi olur, kurultay yeni bir başlangıç demek."

Dilber BAHADIR