Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2015 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Metin Genççakır ve yönetimi, mali genel kurulda, 710 üyenin desteğini alarak, ibra oldu.

SİZLERE HİZMET İÇİN VARIZ
Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Aydoğdu'nun divan başkanlığını yaptığı genel kurulda konuşan Genççakır, esnafa icralık olmadan kendilerine gelmeleri tavsiyesinde bulundu.

Genççakır, "Samsun bölgesinde 24 kooperatif var. Bafra Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Samsun bölgesinde üçüncü sıradadır. Hiçbir esnafımızın burnunu kanatmadan bu işi götürmeye çalışıyoruz. Türkiye'de 1100 kooperatif var, bizler Türkiye'de ilk 50 kooperatifin içerisindeyiz. Hiç bir banka Esnaf Kefalete Halk Bankası tarafından verdiği faizden düşük, banka kredisi vermez. Bizim verdiğimiz, kredinin yüzde 50'sini devlet karşılıyor. Buda üyelerimize yüzde 5,5-6 oranında oluyor. Bu bir nimettir. Benim sizden, istirhamım aldığınız kredileri zamanında ödemenizdir. Ödeme güçlüğü çektiğiniz zaman bize gelin sizlere yardımcı olalım. Bizler sizlere hizmet için varız. Günümüzde paranın maliyeti çok önemlidir. Bundan sonra borcu olmayanlar kredilerden yararlanacak. Para alırken ödeme sistemine iyi bakın, para kullanmaya dikkat edelim. İcraya düşmeden önce bana gelin, ben çözüm bulurum. Bana icraya düşmeden önce geleceksiniz. Hiç olmazsa, eğer ödeyemiyorsanız, çare var. Bu konuda çözüm bulma noktasında, beni bulmak için evime bile gelebilirsiniz. Bir kez daha söylüyorum, esnaf olarak konuları avukata düşürmeyin. Esnafımıza ve mesleki odalara en güzel şekilde hizmet vermeye de devam edeceğim' diye konuştu.

Ümit CEYLAN