Kentsel dönüşüm çalışmaları öncesinde Yıldırımlıları dinleyerek fikirlerini alan ve çalışmaları vatandaşların talebi doğrultusunda şekillendiren Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Arabayatağı Mahallesi'nde yapılması planlanan dönüşüm öncesinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Arabayatağı Spor Kulübü lokalindeki toplantıda vatandaşları en yetkili ağızdan bilgilendiren Başkan Edebali, hem yapı hem de sosyal bakımdan dönüşümün Yıldırım için zaruret olduğunu belirterek, Yıldırım'ın yüzde 33'ünü bu kapsama dahil ettiklerinin altını çizdi.
Yıllardır maruz kaldığı aşırı göç ve bunun bir sonucu olan plansız yapılaşmanın günümüz Yıldırım'ını ortaya çıkardığını aktaran Edebali, 'İlçemizde senelerdir biriken meseleleri bir gün ya da bir ayda çözebilmemiz mümkün değil. Ancak bizler sorunları ve kalıcı çözümleri biliyoruz ve hayata geçirmek için de büyük adımlar atıyoruz. Projelerimizi meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve şehrimizin dinamiklerinin desteği ile tamamladık. Şimdi teoriyi, pratiğe döküyoruz. Kentsel dönüşümde iki temel önceliğimiz güvenlik ve vatandaş rızası. Dönüşümü planlarken, ilçemizin marka değerini yükseltecek, hemşerilerimizin mutluluğuna katkı sağlayacağız. İnsanlarımızı mağdur etmeyecek, ilçemizi mamur hale getirecek bir dönüşümü hayata geçiriyoruz' dedi.
Bursa'nın deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, 'Risk alanı ilan edilen bölgelerimizden başlatacağımız dönüşüm hamlemizi, sosyal donatı alanları, kültür merkezleri, gençlik merkezleri ve spor kompleksleri ile destekleyeceğiz. Hemşerilerimiz bir taraftan güvenli konutlara kavuşurken, diğer taraftan da emlaklarının değeri katlanacak. Dönüşüm sonucunda Yıldırımlılar iki kere kazanacak. 2017 yılı içerisinde Yıldırım'ın birçok bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacağız. Vatandaşı mağdur etmeden tamamlanacak kentsel dönüşüm bizlerin övünç kaynağı olacak' ifadelerini kullandı.