AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Vezirköprü'de tarım alanında yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Milletvekili Kurt, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı'nın ev sahipliğinde Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Kılınç, İlçe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Bekir Kurtoğlu ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Altunay ile bir araya geldi.

Toplantıda, ilçede tarım alanında neler yapılabileceği görüşüldü.

SORUNLARI BİLİYORUZ
Kurt, burada yaptığı konuşmada, çiftçileri daha çok gelir elde edecekleri ürünlere teşvik etmek istediklerini, sarımsağın bunlar arasında bulunduğunu söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ziraat odasının yapacağı araştırmalar sonucunda bu ürünleri netleştireceklerini belirten Kurt, çiftçilerin sorunlarını bildiklerini, bunlara en kısa zamanda çözüm yolları bulacaklarını anlattı.

TEŞVİK UYGULANACAK
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüşmeler yapmaya başladıklarını bildiren Milletvekili Kurt, "Bu ürünlerin ilk ekiminde kullanmak üzere tohum desteği de dahil çiftçilerimize bütün teşvikleri uygulayacağız. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde teşvik paketinin hazır olduğunun müjdesini vermişti. Ülke olarak önceliğimizi üretim yapmaya vermek zorundayız." dedi.

Vezirköprü için her zaman en iyisi istediklerini dile getiren Kurt, "Vezirköprü'de Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız, İlçe Tarım Müdürümüz ve Ziraat Odası Başkanımız ile en kısa sürede tekrar bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu süreci inşallah çiftçilerimize en faydalı şekilde neticelendireceğiz" diye konuştu.