AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından 'Büyük güç: Türkiye' sloganıyla Belediye Konferans Salonunda düzenlenen siyaset akademisinin açılışı yapıldı. Siyaset akademisinin açılış programına TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu ve partililer katıldı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti Ar-Ge Birim Başkanı Mustafa Alkayış, 'Siyaset akademisi seçmenlerin partiyle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi arttırmak, katılımcıların tarihi, siyasal tarih, ekonomi, dış politika gibi alanlarda bilgilendiriyor. Dersler teorik ve uygulamalı 4 ana başlık altında, yaklaşık 60 alt başlıkta toplanmıştır. Sekiz hafta boyunca katılımcılar, Türk siyasetine giriş, siyasal sistemler ve ideolojiler, siyasal strateji ve iletişim becerileri başlıklarına ek olarak deneyimli siyasetçiler birinci ağızdan deneyimlerini paylaşacak' dedi.
AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez ise konuşmasında, '2008 yılında başlayan siyaset akademisi başladığı günden itibaren bu akademiye katılan kişi sayısı Türkiye genelinde 50 bini aşmıştır. Bu kişilerin 25 bini sertifika aldı. İlk başlarda sadece AK Partililere yönelik bir akademiydi ancak sonradan sadece AK Partiye değil toplumun tüm kesimine hitap eden bir forum haline geldi. Eğiten, siyaset düşünen insanları geleceğe hazırlayan, bir vizyon oluşturuyor. Adıyaman'da 200'ün üzerinde bir katılımcı var. Eğer sabırla 8 haftalık programa iştirak edilirse, çok faydalanılacağı kanaatindeyim' ifadelerini kullandı.
Siyaset akademisin açılış dersini veren TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, siyaset akademisinin AK parti ile başladığını ve AK Partinin siyaseti kurumsallaştırdığını söyledi.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Bizler siyaseti mevki makam için değil, bizler siyaseti birilerine rant içinde değil, biz siyaseti sadece ve sadece büyük millete hizmet için yapıyoruz. Siyasetin tek bir amacı vardı, millete hizmetkar olabilmektir. Bu anlamda tüm sorunları siyaset aracıyla çözmektir. Siyaset devlet yönetimidir. Devleti yönetirken, herkesin farklı bir bakış açısı vardır. Bütün siyasi partilerin ortak amacı halka hizmet etmektir. Halka hizmet etmenin aracı, yolu yönetimde olmaktan geçiyor' dedi.
Ahmet Aydın konuşmasının devamında, 'Tüzükte tüm partilerin amacı hizmet ama halk kimin hizmet edeceğine inanınca ona yetkiyi veriyor. Bu gün Türkiye'de 100 civarında parti var. Bu kadar çok parti var iken, bu partiler arasındaki fark nedir? Vatandaş neden AK Partiyi seçiyor. AK Partiyi diğerlerinden ayıran en önemli temel özelliği halka efendi değil, halka hizmetkar olmaktır. Halkın değerleriyle barışık bir şekilde, geçmişine sahip çıkarak, geleceğe büyük hedef vizyon çizmiştir. Diğerleri bir sonraki yıl için hedef koyamazken, AK Parti 2071'e kadar hedef koyuyor. AK Parti bu güne kadar dediğini yaptı. AK Parti dünyanın en büyük barajlarını, köprülerini, havaalanlarını yapıyor. AK Parti bin yıllık geçmişi içinde özümsemiş olan bir partidir. İnsanımızın bizden beklemiş olduğu tavırları özümseyen bir partidir. Eğer milletin beklediği duruşu gösteremezseniz, talepleri yerine getiremezseniz siyaseten yok olmaya mahkumsunuz' diye konuştu.