Birbirimizden şüphe duyacak hale geldik

AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından yaklaşık 8 yıldır sürdürülen Siyaset Akademisi'nde 17. Dönem ''Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı''nın Samsun'daki ilk dersini, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız verdi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği akademinin ilk dersine, AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, çok sayıda partili ve akademi öğrencileri katıldı.

HER ŞEYİMİZ MİLLİ OLMALI

15 Temmuz'un Türkiye'ye her şeyin milli olması gerektiğini öğrettiğini kaydeden AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ''İlk önce zihinlerimiz, ondan sonra ürettiğimiz her şey milli olacak. Dışarıya bağımlı olduğumuz her şeye erişebilmeliyiz. Birçok Avrupa ülkesinin gıptayla baktığı bir gençliğimiz var. Genç nüfusumuzu harmanlayıp daha iyi yetiştirip milli üretimi gerçekleştirmeye erişeceğiz. Siyaset akademisi aslında vatanını, milletini, bayrağını ve milli iradesini önemseyen insanlar yetiştirmeye başlayan akademilerden birisi. AK Parti hükümete geldiği zaman siyasi bir ihtiyaç vardı ama AK Parti sadece bunu gerçekleştirmedi, siyasi ahlakı, insanca yaşamayı da düstur edinerek bunu empoze etmeye çalıştı'' ifadelerini kullandı.

FETÖ BİR MATRUŞKA SİSTEM

Siyaset Akademisi'nde 17. Dönem ''Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı''nın Samsun'daki ilk dersini veren eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, FETÖ'nün bir matruşka sistem olduğunu belirterek, ''Bizler hayat karşısında ancak sağlam duruşumuzla tutunabiliyoruz. Bizi şu anda ayırmaya çalışıyorlar. Rusya'da maket bebekler vardır. 6-7 adam iç içe geçer, birini çıkartırsın içinden bir küçüğü çıkar. Şu anda FETÖ'nün belki de 3. veya 4.sünü çıkardılar. Her şey bitti, AK Parti'nin içerisindeki FETÖ'cüleri ayıklama işine geldi. Tabii AK Parti kendi refleksleriyle beraber içine sızmış olan farklı niteliklerdeki insanları ayıklayabilecek durumda. Bununla alakalı bir sıkıntımız yok. Ama bunu bir ayrım gerekçesi olarak kullanmak, AK Parti'yi içinden çatırdatmaya çalışmak, 14 yıldan beri her 6 ayda bir ömür biçmenin farklı bir maksadının olduğunun bilinmesi ve bunun çok rahatlıkla görünmesi lazım'' diye konuştu.

40 YILLIK YAPI, 40 GÜNDE BİTMEZ

15 Temmuz'la Türkiye'nin yapı taşlarının bozulmak istendiğini ifade eden Yıldız, ''Bir taşla kuş sürüsü vurmak istediler. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Biz düzeltmemiz gereken yerleri düzelteceğiz, kendi içimizle alakalı her türlü kendimize çekidüzen vereceğiz ama yapı taşlarımızla oynamaycağız. 40 yılda bütün gücünü, gizlilikten, örgütçülükten ve takiyeden alan bir FETÖ yapısının 40 günde bitmeyeceğini bilin. Bundan sonra kendi aramızda veya bilmediğimiz, tanımadığımız, daha çok yakın olduğumuz insanlar çıkabilir karşımıza. En önemli deformasyonu ve tahribatı yaptı bunlar, birbirimizden şüphe duyacak hale geldik. Şimdi salondaki bir milletvekili arkadaşıma bakıyorum, 25 yıl öncesini bilmesem 'İhtiyatlı konuşayım, her şeyi de konuşmayayım belki ne olur ne olmaz FETÖ'cü çıkar' diyorum. Böyle bir şey olur mu yahu? Ufkumuzdaki insan tipini değiştirdiler. Bizim ufkumuzda yanıbaşımızda çalışan, beraber çorba içtiğin adama ihanet yoktur. Ama bunu getirdiler. O yüzden birbirimize omuz vereceğiz, birbirimizle dayanışma içerisinde olacağız'' dedi.

PARAYA ÜŞÜŞMEYE ÇALIŞTILAR

FETÖ'nün paranın ve gücün olduğu her alanda bulunduğunu belirten Yıldız, ''Bir yerde seçim varsa orada da varlar. Petrol ve doğalgaz kuyularıyla alakalı olarak, gerek 40 yılda bütün gücünü, gizlilikten, örgütçülükten ve takiyeden alan bir FETÖ yapısını 40 günde gitmeyeceğini bilin. Bundan sonra kendi aramızda veya bilmediğimiz, tanımadığımız, daha çok yakın olduğumuz insanlar çıkabilir karşımıza. Kuzey Irak'taki sözleşmeler, gerekse uluslararası anlaşmalarla alakalı bunlar bir yerinde bulunmak istediler. Ben açıkçası yetişme tarzım olarak 5 yıl öncesinde de 15 yıl öncesinde de böyle bir yapıya karşı tavrımın olduğunu beni yakınen tanıyanlar bilir. Niçin bakanlığa bizim arkadaşlarımızdan almıyorsunuz' dediklerinde, 'Siz kimsiniz?' dedim. Sen-ben diye niye konuşuyoruz, siz ayrı bir şey misiniz? dedim. 'Sen samimi değilsin başkanım' dediklerinde 'Nereden anladınız?' dedim, 'Samimi olsaydınız aramızda olurdunuz, olmadığınıza göre siz samimi değilsiniz' dediler. Böylesine ötekileştiren, iteleyen bir yapının bizimle uyuşması söz konusu değil. 17-25 Aralık'tan sonra maddi durumu daha düşük bir şehirde seçim çalışması yapıyoruz. 'Var mı burada paralel yapı?' dedim, 'Bizim burası biraz fakir, buraya pek gelmiyorlar' dediler. Dünyada var olan savunma sanayi, ilaç ve petrol-doğalgaz gibi büyük lobilerde FETÖ'cüler de bulundu. Ben enerji sektöründe bulunduğum yapı içerisinde bunu hissettim. Paranın başına üşüşmeye kalktılar, ama biz müsaade etmedik'' şeklinde konuştu.

O KURBANLAR KESİLMİYORDU

FETÖ'nün kurbanların bir kısmını kesmediğini söyleyen Yıldız, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Kasaplarla konuşuyoruz. Bundan 3 yıl önce, kurban bayramlarında o kadar kurban kesiliyor, bayramdan sonra 3. gün kasapta et var mı diye soruyorlar, bizde böyle olmazdı. Şimdi sordum, 'Zengini fakiri normalde 1 ay et alınmaz' dedi. Kurbanların bir kısmı kesilmiyordu. Bunu bilgiye dayalı söylüyorum. Bir arkadaşım diyor ki, hayvana acıdım parasını verdim sadaka olarak. Bunlar, mezbahanede kesilen rutin hayvanları niyetine saydılar. Kayseri'deki bir sanayicimiz 8 yıllık kurbanını tekrar kaza yaptı. Verdiği zekatları da kaza yaptı. 'Bilmiyorum kurban kaza edilir mi, benim verdiğim paraların hiçbir tanesi yerine gitmemiş' dedi.''

Konuşmaların ardından Yıldız, akademi öğrencilerinin sorularını cevapladı. Daha sonra AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Yıldız'a teşekkür ederek, tablo hediye etti.

Zerrin SOMUNCU