Atakum Belediyesi, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM), 'Bu Maçta Hayat Var' projesi kapsamında Samsunsporlu eski futbolcular ve Lösamspor'un katıldığı futbol turnuvası düzenledi.

Sosyal sorumluluk projeleriyle dezavantajlı gruplara yardım etmeyi planlayan Atakum Belediyesi, lösemili ve kan hastalıklı çocuklara yardım toplamak amacıyla Banda Aceh Halı sahasında futbol turnuvası ve açık arttırma düzenledi. Futbol turnuvasına Samsunsporlu eski futbolculardan Celil, Musa, Kenan, Hakkı, İmdat, Korhan, Mehmet Nas, Musa Aydın, Muzaffer, Serdar ve Fazlıhan katıldı.

Maçtan önce konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Bugün burada güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyoruz. Bütün dezavantajlı gruplara yönelik olarak Atakum Belediyesi ve Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi ile birlikte LÖSAM'la beraber bu etkinliği düzenledik. Atakum Belediyesi olarak dezavantajlı gruplara destek sağlamak amacıyla devamlı projeler üretiyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri içerisinde konu çocuklarımız olunca bizler için daha da değerli oluyor. Lösemi hastalığı tedavi edilebilir bir hastalık olması nedeniyle bu hastalık üzerinde titizlikle ve bilimsel açıdan iyi takip edildiğinde bu yavrularımızın kurtarılması mümkün oluyor. Atakum Belediyesi olarak, hem vicdani hem insani hem de devlet anlayış içerisinde elimizi her zaman taşın altına koyuyoruz. Bu zamana kadar lösemili çocuklar konusunda gece gündüz demeden çalışan LÖSAM'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü onlar, bizim yavrularımız ve çocuklarımız için durmadan çalışıyorlar. Biz de belediye olarak üzerimize düşen bu sosyal sorumluluğu yerine getirmek adına güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Kurduğumuz stantlarda satılan ürünlerin parası lösemili çocuklar adına derneğe verilecektir. Bu projeye hem vicdani hem de sorumluluk anlamında duyarlı davranan Samsunspor'un emektar oyuncularına teşekkür ediyorum. Lösamspor oyuncularına da katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

LÖSAM Başkanı Davut Albayrak da böyle güzel bir etkinliği organize eden Atakum Belediyesi'ne teşekkür etti.

Karşılaşmanın ardından futbolcuların formaları açık arttırmaya çıkartılarak satışa sunuldu. Etkinlikte elde edilen gelir lösemili çocukların yararına kullanılmak üzere LÖSAM'a bağışlandı.