Türkiye'de ilk ve tek olacak 'Tıbbi Cihazlar Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' Tekkeköy Kutlukent mevkiindeki Tekkeköy Belediyesi Kutlukent Hizmet binasında açılacak.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar "Vermiş olduğumuz sözlerimizi, vaatlerimizi tek tek yerine getirmeye devam ediyoruz. Seçim çalışmalarımız esnasında vermiş olduğumuz vaatlerimizden biride Kutlukent hizmet binamızın okul olmasıydı. Belediye hizmet binalarımızın birleşmesi ve tek çatı altında toplanması ile işlevsiz durumda kalan binamızı Milli Eğitim Bakanlığımıza devretmemizle ilgili resmi prosedür ve işlemlerde son aşamaya geldik. Kutlukent bölgemizde bulunan belediye hizmet binamızı Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile anlaşarak Türkiye'de bir ilk olacak Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak devrini tamamlamak üzereyiz. Bu devirle birlikte belediyemiz maliye borcunun büyük bir kısmını da ödemiş olacağız" dedi.

"Türkiye'de bir ilk olacak"

Başkan Togar sözlerine şu şekilde devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Samsun'u ziyareti esnasında yanındaki heyetle birlikte ilçemize de gelerek binamızda incelemelerde bulundular. Binanın bir an önce resmi devir işlemlerinin yapılarak Tıbbi Cihazlar Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesi talimatını bakanlık yetkililerine verdi. Bizde daha önceden hazırlamış olduğumuz çalışmalarla Kutlukent hizmet binamızın Milli Eğitim Bakanlığına devriyle ilgili başlatmış olduğumuz işlemleri tamamladık. İlçemize açılacak olan okulun Türkiye'de ilk ve tek olması bizler için ayrı bir sevinç kaynağı oluşturuyor. Hem binamızı söz verdiğimiz gibi okul olacak şekilde devrediyoruz hem de Türkiye'de bir ilk olacak olan Tıbbi Cihazlar Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilçemizde öğrencileri ile buluşacak."

"Bir an önce Tekkeköy'e Medikal OSB kurulmalı"

Tekkeköy'ün 19 Mayıs, İlkadım ve Örnek sanayileri ile iki organize sanayiye ev sahipliği yaptığını dile getiren Başkan Togar, "Tekkeköy'e bir an önce medikal OSB de kurulmalı. Bunun için gerekli her şey ilçemizde mevcut. İlimizde faaliyet gösteren Türkiye'ye ve dünyaya medikal ve cerrahi aletler satan Aysam, Bahadır ve Aygün gibi çok önemli firmalarımız var. Bu firmalarımız açısından da bu Tıbbi Cihazlar Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok büyük önem arz ediyor. Sektörün gereksinim duyduğu yetişmiş konusuna hakim öğrenciler burada yetişecek. Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 'tematik tıbbi cihaz teknolojileri' alanında okulda tıbbi cihaz üretilecek ve bu uygulamayla Türkiye'de bir ilk olacak" şeklinde konuştu.

Togar, konuşmasını "Türkiye'de bir ilk olacak Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ilçemizde açılması için toplantı yapıp, incelemelerde bulunan başta Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay'a, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'e, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil'e, Samsun Organize Sanayi Müdürü Hakan Tütüncüoğlu'na, Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sektör temsilcilerine şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim" diyerek sonlandırdı.