Olağanüstü genel kurula Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, OMÜ Vakfı eski Başkanı Prof. Dr. İsmet Boz, dekanlar, yüksekokul müdürleri ve vakıf üyeleri katıldı.

Toplantı, eski Vakıf Başkanı Prof. Dr. İsmet Boz'un açılış konuşması ile başladı. Ardından divan başkanlığı için açık oylama yapıldı. Açık oylamada divan başkanlığına Başkan Avukat Refik Moral, divan katipliğine ise İbrahim Meral ve Osman Demir seçildi.

Tek liste halinde girilen seçimde Prof. Dr. Halil Kütük'ün listesi açık oylamayla seçildi. Seçimin sonunda dilek ve temenniler kısmında söz alan MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Türkiye'de 111'i devlet üniversitesi olmak üzere toplam 181 üniversite bulunduğunu hatırlatarak 'En iyi öğrencileri kendilerine çekebilmek amacıyla üniversiteler bir rekabet içerisinde olacaklar. Bu anlamda üniversiteleri lojistik olarak destekleyen vakıfların eğitim açısından rolü de son derece önemli görünüyor. Üniversitelerin bütün bu lojistik faaliyetleri devlet imkanları ile yapabilmesi zor. Bunun için üniversitelerin; birincisi iyi bir eğitim vermesi, ikincisi başarılı öğrencileri burs ve benzeri avantajlarla kendine çekebilmesi gerekiyor' dedi.

Bilgili konuşmasının sonunda yeni seçilen vakıf yönetimine başarılar dilerken vakfın gelirlerini daha da geliştirip daha fazla başarılı öğrenciye burs vermesi gerektiğine dikkat çekti. Bilgili ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç'i de kutlayarak 'hayırlı hizmetler' temennisinde bulundu.

Konuşmasına Hakkari'de şehit olan asker ve sivil vatandaşları rahmetle anarak başlayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, üniversitenin hem Samsun'a hem de ülkeye daha yararlı olabilmesi için vakfın katkı ve desteklerinin son derece önemli olduğunu dile getirdi. Yeni yönetimin, eski yönetimin bıraktığı yerden daha da heyecanla devam edeceğine inandıklarını belirten Bilgiç, vakıf yönetiminin bu doğrultuda daha dinamik ve heyecan içerisinde yoluna devam etmesini arzuladıklarını vurguladı.

Rektör Bilgiç yeni dönemde liyakat ve ehliyeti dikkate alan bir anlayışla hareket edeceklerini sözlerine ekleyip dünkü yanlışları günümüzün mazeretleri olarak görmeden yollarına devam edeceklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: 'Vakfımızın, bu heyecan ve motivasyonumuzu destekleyecek bir bakışla arkamızda duracağına inanıyoruz. Bizler de yeni yönetim olarak farkımızı göstermeye çalışacağız ve emin olun bu fark görülecek.'

Yapılan seçim sonucu OMÜ Vakfı yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Prof. Dr. Halil Kütük, Asil Üyeler Prof. Dr. İsmail Aydemir, Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk, Prof. Dr. Bozkurt Koç, Doç. Dr. Erol Terzi.