Samsun Valiliği, yaptığı ilk açıklamada Samsunlu iki uzman çavuştan haber alınamıyor demiş ve 'Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezi üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, 09.10.2016 Pazar günü PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı sonucunda şu an itibariyle 10 asker şehit, 8 vatandaş hayatını kaybetti. Adı geçen jandarma karakolunda görev yapan ve ikametgahı Atakum ve Yakakent ilçelerinde olan Samsunlu 2 uzman çavuşa ulaşılamadığı bilgisi alınmış olup, netleştiğinde bilgi paylaşımı yapılacaktır.' ifadelerini kullanmıştı. Ardından gelen ikinci açıklamada ise Yakakent nüfusuna bağlı Bayram Aksu'nun şehit düştüğü bilgisi geçilmişti.

10 asker şehit olmuştu! Samsunlu iki askere ulaşılamıyor!

Şehit uzman çavuş Bayram Aksu'nun annesi Ünzile Aksu ve babası Dursun Aksu'nun Yakakent Mutaflı Mahallesi'nde yaşadıkları öğrenilirken, 25 yaşındaki uzman çavuşun eşinin ise İstanbul'da bulunduğu belirtildi.

Samsun'a şehit ateşi düştü! Samsunlu iki askere ulaşılamıyordu...

Ertan Bayraktar da şehit düştü

Hain saldırıda Samsunlu uzman çavuş Ertan Bayraktar'ın da şehit olduğu öğrenildi. Bayraktar'ın Atakum nüfusuna kayıtlı olduğu ancak ailesinin İstanbul'da oturduğu öğrenildi. Samsunlu şehidin Atakum'daki yakınlarına acı haber verilirken, acı haberi alan yakınları gözyaşlarını tutumadı.

Şehit olan askerlerin kimlikleri belli oluyor

Malatyalı Er Eyüp Hacıoğlu (21)
Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu (28)
Adanalı Piyade Er Özkan Altınok (23)
Samsunlu uzman çavuşlar 25 yaşındaki Bayram Aksu ile Ertan Bayraktar,
Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur (33)
Elazığlı asteğmen Ömer Baydilli