Bölücü terör örgütü mensuplarınca Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Durak Karakolu'na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Eyüp Hacıoğlu'nun Yazıhan ilçesi Sürür Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret eden Vali Toprak, şehidin dedesi, babası ve aile fertlerine başsağlığı diledi. Beraberinde İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal'la birlikte şehidin baba evine giden Toprak, Yazıhan İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Yazıhan İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Şahin Kaplan, çok sayıda 2. Ordu Komutanlığı personeli, İlçe Müftüsü Cemil Alıcı ile vatandaşlar tarafından karşılandı.
Şehit babası Nihat Hacıoğlu'nun yarın sabah Van ilinde şehitler için düzenlenecek olan törene katılmak istediklerini belirtti. Toprak da ailenin bu talebi üzerine ilgili makamlarla telefonla görüşerek bu konuda girişimlerde bulunmasına rağmen geç saatler olması dolayısıyla karayolu ve tarifeli uçak seferleri ile törene yetişemeyecekleri, askeri helikopter ile de gece olması sebebi ile uçuş güvenliği sebebiyle mümkün olmadığı bilgisini aileye iletti. Ayrıca şehidin naaşının Malatya'ya gelişi ve yapılacak törenle ilgili de askeri yetkililerden bilgi alarak şehidin babası ile bu bilgileri paylaştı.
Toprak, 'İnşallah yarın öğle saatlerinde şehidimizi havalimanımızda birlikte karşılayacağız, cenaze merasimi ve namazı için mahallemize getireceğiz, hayırlısı ile defnedeceğiz. Minnettarlığımızı size ve ailenize bir kez daha sunacağız' diye konuştu. Toprak, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü, halkımız güçlü, tarihi şan ve şerefle dolu ordumuz güçlü, aramıza sokulan nifaklar karşısında önemli olan bizim gücümüzdür, bu gücümüzü 15 Temmuz'da gösterdik. Bu hainler el ele verse de, ihanet içerinde her türlü alçaklığı ve alçakça saldırılarını yapsa da emellerine ulaşamayacaklar, kahrolup gidecekler. Kahraman vatan evladımızın vatan sevgisini ve inancını ' Ne kimseye muhtaç olduk, nede kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın salasıyla gideriz' sözlerini sosyal medya paylaşmış olmasından gördük, böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için sizleri, aile büyüklerini tebrik ediyorum. Bu sözleri okuyunca yüreğimiz dağlandı, şehidimiz için üzüldük, hayır dualarımızı okuduk, bir yandan da gurur duyduk, böyle bir vatan sevgisine ve inanca sahip evlatlarımızın olmasından, sizlerin de böyle evlatlar yetiştirmenizden' diye konuştu.