CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İl Başkanı Tufan Akcagöz ile parti üyeleri, Pir Sultan Abdal Derneği Samsun Şubesi'nin düzenlediği Muharrem ayı iftarına katıldı.

İftarda kısa bir konuşma yapan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Bu ayda tutulan matem oruçlarınızı Allah kabul etsin. Tüm dualarınızın kabul olsun. Hz.Hüseyin'in Kerbela çöllerinde yakınlarıyla beraber şehit edilmesi, insanlığın unutmadığı en derin acılardan birisidir. Dileğimiz, tüm dünyada barışın sağlanması ve tüm zulümlerin sona ermesidir" dedi.

RESMİ OTORİTE BELİRLEMEZ
Yargıtay 3.Hukuk Dairesi'nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları ışığında vermiş olduğu, Cem evlerine ibadethane statüsü tanıyan karara değinen Akcagöz ise, " Yargıtay büyük bir cesaret örneği göstererek evrensel hukuka uygun bir karar vermiş olmasına rağmen, hükümet tarafından Cemevlerinin ibadethane statüsü kazanması için gerekli olan düzenlemeler yapılmamaktadır. Bir yerin ibadethane olup olmadığını, resmi otorite değil, o inanca mensup insanlar belirler" diye konuştu.