Polis olayda ilgili başlattığı incelemeyle 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Olayın sebebinin ise 10 sene önceden kaynaklanan 12 bin liralık borcun içki masasında yeniden gündeme gelmesi sonrasında çıkan kavgadan kaynaklandığı belirlendi.

Olay yerindeki sesli güvenlik kameraları silah sesleri ile Aydın Danış'ın feryatlarını dakika dakika kaydettiği belirlendi.

CİNAYETİ İHBAR ORTAYA ÇIKARDI

Polisi arayan bir ihbarcı Samsun'dan gelen Aydın Danış adlı işadamının öldürüldüğünü söyledi. Polis bu ihbar üzerine harekete geçerken işadamıyla ilgili henüz bir kayıp müracaatı yapılmadığını tespit etti. Bu gelişme üzerine polis dedektifleri önce Aydın Danış'ın Samsun'daki eşine ulaştı. Eş eşiyle bir süredir ayrı yaşadıklarını onun A.Y. adlı kadınla birlikte yaşadığını tespit etti. Bu gelişme üzerine A.Y.'ye ulaşarak konuyla ilgili ifadesini aldı. A.Y., Aydın Danış'la birlikte Samsun'dan İstanbul'a geldiklerini onun ağabeyi ve başka bir arkadaşlarıyla içmeye gittiğini belirterek bir daha kendisinden haber alamadığını söyledi.

Bu gelişme üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri A.Y.'nin ağabeyi Ali Y.'yi takibe aldı. Ali Y.'nin Maltepe, Bağlarbaşı mahallesi, Atatürk caddesi üzerinde bulunan bürosunu incelemeye alan dedektifler, işyerinde telaşlı bir temizlik çalışması yapıldığını tespit etti. Bu gelişme üzerine operasyon yapan dedektifler Ali Y.'yi gözaltına aldı. Şüphelinin cinayeti itiraf etmesi üzerine olay sırasında içerde bulunan Ramazan Ö.(48) ile 17 yaşındaki S.Y.'de yakalandı.

CİNAYETİN SEBEBİ 12 BİN LİRALIK BORÇ

Polisin başlattığı çalışmalarda öldürülen Aydın Danış'ın sevgilisinin ağabeyi olan Ali Y. ve bir başka arkadaşı Ramazan Ö. ile Maltepe'deki bürolarında içki masası kurduğu bu sırada Ali Y.'nin 17 yaşındaki oğlunun da başka bir odada bilgisayar oyunu oynadığını tespit etti.

Samsunlu İşadamı İstanbul'da İnfaz Edildi!

3'lü arasında 10 seneden önceden Samsun'da yaptıkları bir işten kalan 12 bin liralık alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktığı bu tartışma sonrasında kavga sonucu Aydın Danış'ın öldürüldüğü öğrenildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDE SİLAH SESİ VE ÇIĞLIKLAR VAR

Öte yandan cinayetin işlendiği binanın güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler cinayetin saniye saniye kaydedildiğini tespit etti. Görüntülerde önce Aydın Danış ve yanındakilerin binaya girdikleri görülüyor. Bir süre sonra 3 aynı daireden çıktığı, yaklaşık 2 saat sonra Ali Y. ve Ramazan Ö.'nün tekrar geri geldikleri kamera görüntülerine yansıyor. Görüntülerden ikilinin battaniyeye sardıkları Aydın Danış'ın cesedini sabaha karşı merdivenlerden indirdikleri tespit edildi.

Bu görüntülerden sonra şüphelilerin cesedi otomobilleriyle Şile'de ormanlık alana götürdükleri üzerine moloz dolu çuvallarla kapattığı öğrenildi. Bu arada cinayet sırasında sesli kayıt yapan güvenlik kamerasının Aydın Danış'ın feryatlarını ve silah seslerinide kaydettiği öğrenildi.

CESET ŞİLE'DE BULUNDU

Polisin Şile Ormanlık alanda yaptıkları aramada kısa süre içinde Aydın Danış'ın cesedine ulaşıldı. Cesedin üzerine moloz dolu çuvallar konularak gizlenmeye çalışıldığı tespit edildi.

Polisteki sorgularında şüphelilerin cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.