Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amatör Spor Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, 'Ülkemizde sporun gelişmesinde ve uluslararası başarılarımızda amatör sporların çok büyük katkısı bulunmaktadır. Amatör sporda başarının temelinde sporu tabana yayan amatör bir ruh yatmaktadır. Bu bilinçle hareket ederek halkımızın, çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı oluyoruz, bu amaç için de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerin her türlü desteği veriyoruz. Daha önce, amatör kulüpler antrenman ve maç yapmak için mevcut saha ve tesislerimizi belirli bir ücret karşılığında kiralıyordu. Ağustos ayında yaptığımız düzenlemeyle kulüpler üzerindeki bu maddi yükü ortadan kaldırdık. Artık amatör spor kulüpleri, antrenman ve müsabakalar için kullandıkları saha ve tesislere herhangi bir ücret ödemiyor' ifadelerini kullandı.
Amatör spor kulüplerinden alınan vergilerin oranının düşürülmesi için de Maliye Bakanlığı ile ciddi çalışma içinde olduklarını bildiren Kılıç, şunları kaydetti:
'Bu düzenlemenin yapılmasıyla birlikte amatör spor kulüplerinin üzerinden başka bir mali yük de kalkmış olacak. Bu ülkenin ay yıldızlı bayrağını uluslararası arenada dalgalandıracak geleceğin şampiyon sporcularının yetiştirilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Amatör Spor Haftasını kutluyor, 10-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak etkinliklere tüm sporseverleri davet ediyorum. Ülke olarak en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde spor sayesinde kurulan kaynaşma, dostluk ve arkadaşlıkların geleceğe umutla bakmamıza vesile olacağına inancım tamdır.'