Hafta sonu evinde oynayacağı Vartaş Elazığspor maçının hazırlıklarını tesislerinde sürdüren Giresunspor'da hedef yeniden çıkışa geçmek.

İlk olarak deplasmanda oynadıkları ve kaybettikleri Kardemir Karabükspor maçını değerlendiren Sözeri, maçta oyunun hakiminin kendileri olmasına rağmen anlık hatadan gol yediklerini ifade etti.

Sözeri, 'Karabük maçında oyunu çok iyi tuttuğumuzu söyleyebilirim ama maalesef yaptığımız anlık hatadan gol yedik ve mağlup olduk. Biz böyle mücadele ettiğimiz sürece, böyle istediğimiz sürece her zaman mağlubiyetler olmayacak iş tersine dönecek. Elazığspor maçını artık çıkış maçı olarak görüyoruz. Oyuncularımız da artık kazanamamanın verdiği sıkıntıyı yaşıyorlar. Biz de oyuncularımız da artık rahatlamak istiyoruz ve seri yapmak istiyoruz' dedi.
Hakkında çıkan transfer iddialarının Vedat Muriqi'nin oyununu etkilediğini vurgulayan Sözeri, 'Vedat çok genç bir oyuncu. Transfer iddialarından etkilenmesi doğal çünkü biz de aynı şeyleri yaşadık. Vedat için çok transfer söylentileri çıktı. Menajerler arıyor devamlı ve kafası karışıyor. İster istemez bu oyununa yansıyor. Vedat ile özel birebir konuşmalarımız oldu. Artık sadece Giresunspor'a odaklanacağını kendisi de ifade etti. Bundan sonra Giresunspor için oynayacak. Sezon sonu gelişmeler ne gösterir, o zaman her şey ortaya çıkar' ifadelerini kullandı.
'Vedat ile birebir konuştuklarını dile getiren Sözeri, 'Ona, 'sen aranılan bir santrafor tipisin. Günümüz futbolunda bunu hiç göz arda etmeden ve söylentilere aldırış etmeden sadece işini yap. Giresunspor için mücadele et, zaten her şey kendiliğinden gelecektir' dedik. O da 'evet hocam' dedi, biraz kafasının dağıldığını kendisi de kabul etti. İnşallah bundan sonra o ilk baştaki Vedat'ı göreceğiz' diye konuştu.