AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın 15 günde bir yaptığı İl Koordinasyon Kurulu'nun bu seferki ana gündemi terörle mücadele ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü Konya'ya yapacağı ziyaret oldu. Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Babaoğlu, Uğur Kaleli, Mustafa Baloğlu, Halil Etyemez, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat katıldı. Toplantıda milletvekilleri ile birlikte kameralar karşısına geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, açıklamalarda bulundu. Ahmet Sorgun, basın toplantısına, Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Sorgun, 'Bölgemiz önemli ve tarihi günlerden geçiyor. Bazen içinde bulunduğumuz ortamın sıcaklığından dolayı durumu tam kavrayamıyoruz ama bunların daha sonra tarih kitaplarına yazıldığını gördüğümüzde, 'ne kadar önemli günlere şahitlik etmişiz, farkında değilmişiz' dediğimiz olabiliyor. Böyle zamanlardan geçiyoruz' diye konuştu.
Devletin ve güvenlik güçlerinin terör örgütleri arasında herhangi bir ayrım yapmadan, onların zihniyetlerine veya görüntülerine bakmadan mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Sorgun, 'Bugüne kadar hiç kimse terörle amacına, emeline ulaşmadı. Bugün de ulaşamayacak. Bu PKK, DAEŞ, FETÖ, PYD, YPG veya DHKP-C olsa da ulaşamayacak. Özellikle milletimiz devletinin, bayrağının ve istiklalinin yanında olduğu sürece bunu başaramayacaklar. Bunun en büyük sınavını 15 Temmuz'da milletimiz alnının akıyla verdi. Terörden en çok mağdur olan bölge büyük bir mesafe koydu. Bugün de bu mesafeyi çok net bir şekilde ifade ediyor. Doğumuzun, Güneydoğumuzun sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, aşiret ileri gelenleri teröre karşı meşru iradenin, Hükümet'in, devletin, bayrağımızın yanında olduklarını ifade ettiler. Oradaki hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.
Sorgun, 14 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Konya ziyareti konusundaki çalışmaları değerlendirmek üzere belediye başkanları ve teşkilatlarla bir araya geldiklerini bildirdi. Hazırlıkların büyük oranda tamamlandığına değinen Sorgun, 'Şehirde de gerekli duyurular başlamış. Şu an itibarıyla önemli bir eksiklik görülmüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Konya arasında 10 yıllara dayanan gönül bağı var. Cumhurbaşkanımız Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda tüm Konyalılarla buluşacak. İnşallah büyük temel atmalar ve açılışlar gerçekleştirilecek' diye konuştu.