Aort damarındaki yırtık nedeniyle yaklaşık 8,5 saat süren açık kalp ameliyatı olan Samsun Canik Belediyespor Başantrenörü Mehmet Can Öztürk'ten iyi haberler geliyor.

Doktorlar, Öztürk'ün durumunun iyiye gittiğini ve önlem amaçlı uyutulduğunu ifade ediyor. Öztürk iyileşene kadar ise görev yardımcısı Uğur Özden'de olacak

DURUMU İYİ
Samsun Canik Belediyespor Başantrenörü Mehmet Can Öztürk, önceki gün Anadolujet BOTAŞ Cup'ta oynanan Mersin Basketbol Kulübü Doğuş Hastanesi maçının son bölümlerinde rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan anjiyonun ardından aort damarında yırtık olduğu tespit edilen Öztürk, ameliyata alınmış ve yaklaşık 8.5 saat süren başarılı bir operasyon geçirmişti. Dün yoğun bakımdan çıkarılan Öztürk'ün durumu iyiye giderken, doktorlar önlem amaçlı deneyimli antrenörü uyuttuklarını ifade etti.

26 GÜNDE 15 MAÇ
Basketbol camiası tarafından çok sevilen Mehmet Can Öztürk'ün bu durumu herkesi üzüntüye boğarken, camia deneyimli çalıştırıcının bir an önce sağlığına kavuşmasını bekliyor. 26 günde 15 maç oynayıp, sürekli de seyehat halinde olan Canik'te, Öztürk'ün bu ani rahatsızlığı yoğun maç trafiği ve strese bağlanıyor. Öte yandan Eurocup Women eleme turu rövanş maçında Rusya'nın Chevakata Vologda takımıyla perşembe günü zorlu bir maça çıkacak olan Mavi- Beyazlılarda takımın başında Öztürk'ün yardımcısı Uğur Özden olacak.

Selçuk KAYA