Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, kredi kartlarının tüketicileri uçuruma sürüklediğini söyledi.

Onar, ''Kredi kartı taksitlerinin artması ekonomiyi rahatlatmayacak. Çünkü kredi kartı en çok gıda alışverişinde kullanılıyor ama düzenlemede gıda grubu yok'' ifadelerini kullandı.

KAZ GİBİ YOLUYORLAR
Kredi kartları kullanılmasına karşı olduklarını kaydeden Yaktı, ''Taksidin uzaması demek artı faizin daha yükselmesi demek. Bu da tüketicinin aleyhine bir durum. Yeni düzenlemeyle piyasayı rahatlatmaya çalışıyorlar, kafalarına göre politika bu. Tüketiciyi aşırı derecede mağdur edecek bir durum. Sadece beyaz eşya ve ev eşyalarına taksit arttırıldı. En temel ihtiyaç olan gıda alışverişlerinde böyle bir düzenleme yok. Kredi kartı sistemi zaten tüketicinin henüz kazanmadığı paranın harcatma mantığı. Bu da tüketiciyi uçuruma götüren bir konu. Vatandaşların daha dikkatli davranması gerekli. Biz her zaman asla kredi kartı kullanmayın diyoruz. Örneğin bir telefon alırken bile, bin 200 liralık ürün bin 600 liraya taksitlendirilmesi söz konusu. 400 liralık bir faiz söz konusu. Firmalar tüketiciyi buldukça kaz yolar gibi yoluyorlar. Daha büyük ürünlerde daha çok mağduriyet söz konusu. Kredi kartı taksitlerinin ekonomiyi rahatlatacağına inanmıyorum. Çünkü tüketicinin en büyük derdi gıda alışverişi yapmak, çünkü fiyatlar çok arttı'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU