Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde, anma programı düzenlendi.
Programda, Barış Mitingi'ne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi sunuldu.
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, savaş ilkesini benimseyen kişiler nedeniyle Ortadoğu ve Türkiye'nin tehdit altında olduğunu öne sürerek, 'Bu noktada ulu önderimiz Atatürk'ün değerini daha iyi anlıyoruz. Onun devrimci, laik kişiliği, yılmaz ve korkmaz karakteri sayesinde kurduğu cumhuriyet olmasaydı şimdi durumumuz Irak gibi Afganistan gibi olurdu. Bu ortamdan kurtuluşun yolu Gazi Mustafa Kemal'in yoludur. Kılavuzumuz Atatürk ilke ve devrimleri olmalıdır' şeklinde konuştu.
CHP'li Özdiş'in konuşması, salonda bulunan bir kişinin 'Sınır ötesi harekatlara izin vermeyeceksiniz o zaman' tepkisiyle kesildi. Bu sırada salondan kopan yoğun alkış nedeniyle Özdiş konuşmasını toparladıktan sonra sözlerine son verdi.
Yuhalama ve ıslıklarla süren gerginliği, etkinliğin tertip komitesi sakinleştirmeye çalıştı.
Tekrar söz alan CHP'li Özdiş, 'Gerilime gerek yok. Ben devrimciyim. Ben sosyal demokratım. Ben Atatürkçüyüm. Bunu bilen bilir. Her düşünceye de sonuna kadar saygım var' ifadelerini kullandı.
Gerginliğe ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, 'Bir densiz arkadaşımızın tavrından kaynaklandı ama önemli değil. Neye tepki gösterdiğini anlamış değilim. 10 Ekim acımızı tekrar hep birlikte diğer kurumlarla birlikte tazeledik; kalktık, kürsüden anlayışımızı ortaya koyduk. Bir arkadaşımız da bilmiyorum hangi sözümüze, hangi lafımıza bir tavır koydu çok anlamış da değilim. Biliyorsunuz bu tür toplantılarda zaman zaman bunları yaşıyoruz ama çok da önemli değil' diye konuştu.
Gerginliğin ardından etkinlik alanını terk eden CHP'li Özdiş, Ankara uçağına yetişmek için toplantıdan ayrıldığını kaydetti.