Almanya Federal Cumhuriyeti Meclis Savunma Komisyonu üyelerinin İncirlik'e 4 Ekim 2016 itibariyle ziyaretler gerçekleştiğini hatırlatan CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.
Almanya Federal Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Ermeni Tasarısı sonrasında uzun pazarlıklar nedeniyle Almanların ziyaretinin geciktiğini savunan Tümer, Türkiye Cumhuriyeti'ne mensup parlamenterlerin İncirlik Üssü'nü kolaylıkla ziyaret edip edemediğini sordu. Savunma komisyonu üyeleri veya herhangi bir milletvekilinin İncirlik Üssü'ne en son ne zaman gittiğinin açıklanmasını isteyen Tümer, önergesinde şu sorulara yer verdi:
'Türkiye Cumhuriyeti parlamenterleri, İncirlik Üssü'nü aynı kolaylıkla ziyaret edebiliyorlar mı? Hiç olmazsa TBMM Savunma Komisyonu Üyeleri bu ziyaretleri belirli bir sıklıkla yapabiliyorlar mı? TBMM Savunma Komisyonu üyeleri veya herhangi bir TBMM milletvekili heyeti İncirlik Üssü'nü en son ne zaman ziyaret etti? İncirlik Üssü'nün yer aldığı Adana ili milletvekillerinin, kendi yöreleri açısından aynı zamanda büyük bir risk etkeni olan bu Üssü ziyaret edip görüşlerini TBMM'de açıklayabilmeleri, Alman parlamenterlerin kullandığı haklardan daha önemli değil midir? Bütün bu soruların yanıtı olumsuzsa, acaba Bakanlığınızın kendi milletvekillerine karşı uyguladığı bu negatif ayrımcılığın geçerli bir nedeni var mıdır?'