Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ev sahipliğinde geçtiğimiz hafta gerçekleşen 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Giresun'u Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu temsil etti.

Çakırmelikoğlu burada yaptığı konuşmada, Kuzey-Güney yol bağlantıları ile demiryoluna dikkat çekerken 'Erzincan - Giresun - Trabzon - Batum arası ve yine Samsun'dan Batum'a ulaşacak olan her iki demiryolu projesinin yatırıma dönüşmesi Doğu Karadeniz Bölgesi'ne olduğu kadar ülkemize stratejik bir önem kazandıracaktır. Giresun-Dereli-Şebinkarahisar yolu, iyileştirme projesinin hedeflenen sürede tamamlanması, önemle beklenmektedir. Bu yol projesi Şebinkarahisar'dan Suşehri'ne devam etmelidir. Tirebolu-Torul-Gümüşhane bölünmüş yol projesinin yatırıma dönüştürülmesi, Güney Doğu Bölgesi'ne olan mesafe ve nakliye maliyetlerinin düşmesi ile rekabet etme gücünü yakalamış olacağız. Giresun merkezden geçen Karadeniz Duble Yolu, şehir içi yolu gibi olmuş durumdadır. Şehir içi ve şehirlerarası trafiğin rahatlaması için proje aşamasında olan Giresun Güney Çevre Yolu'nun, ivedilikle yatırıma dönüşmesine önemle ihtiyaç duyulmaktadır' ifadelerini kullandı.

'Dünyanın en kaliteli fındığının, Giresun kalite fındık olduğunu hepimiz biliyor veya görüyoruz' diyen GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu,'

Ülkemizde fındıklar, Giresun kalite ve Levant kalite olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Levant kalite fındığa göre, Giresun fındığının kalitesinden dolayı alım maliyetleri biraz daha yüksektir. Bilinçli tüketim açısından, üretimde hangi fındık kullanılmış ise, paketin içeriğine kullanılan fındık kalitesinin yazılmasını istemekteyiz. Ayrıca, Giresun özelinde yaşadığımız fındıkta küllenme hastalığı son üç yılda milli ürünümüzü tehdit etmekte ve bu sorunun çözümü için devletimizden destek beklemekteyiz' dedi.