İlkadım Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen 'Mutlu Aile Seansları'nın 8.'si Reşadiye Mahallesi sakinlerine yönelik oldu. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği seminere mahallenin erkekleri de katıldı.

81 YAŞINDAKİ HÜSEYİN DEDEDEN GENÇ ÇİFTLERE TAVSİYE

Mutlu Ailenin Sırları konulu seminere katılan 81 yaşındaki Hüseyin Güven, gençler arasında boşanmalarının nedeninin evlilik müessesine gereken saygının gösterilmemesi olduğunu söyledi. Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Güven, "Evlilik müessesi sağlamlaştıran unsurlar sabır, sebat ve hoşgörüdür. Önemli olan gönül zenginliğidir. Gönlü geniş olanın ömrü de, sevgisi de geniş ve büyük olur. Maalesef gençlerimizde bu duygular yok. Ama biz atamızdan öyle görmedik. Örf, adet ve geleneklerimize bugünkü gençler sahip değil. Önemli olan varlıkta da yoklukta da aynı ömrü birlikte geçirmek' diye konuştu.

"GENÇLER BİRBİRİNİ TANISIN"

Reşadiye Mahallesi Kur'an Kursu toplantı salonunda gerçekleşen seminerde konuşan Psikolog ve Aile Danışmanı Halise Mutlu, Mutlu Aile'nin sırlarını katılımcılara paylaştı. Mutlu ailenin ipuçları hakkında bilgi vererek İslam'da kadının yeri, aile içi ilişkiler, çocuk eğitimini anlatan Mutlu, ailenin mutluluğunun eşler arasındaki sevgi ve saygı bağlı olduğunu söyledi. Psikolog Aile Danışmanı Halise Mutlu, "Son zamanlarda ailelerimizde oldukça fazla huzursuzluk var. Bu olumsuzluklar normal olarak toplumumuzu etkiliyor. Anne mutsuzsa çocuk mutsuz oluyor. Baba da mutsuzsa çocuk mutsuz oluyor ve bu durum yine toplumu etkiliyor. Kadınlarımız beylerine, beylerimiz hanımlarına karşı saygı ve sevgiyi arttırmalıdır. Bir ailede her zaman hoşgörü başrol olmalıdır. Yeni evlenecek gençlerimize bu hoşgörü aşılanmalı ve onları evlilikten uzaklaştırmak yerine evliliğin güzel yanları anlatılmalıdır. Gençlerimiz her şeyden önce birbirlerini tanımalı olumlu olumsuz yönlerini bilmelidir. 'Aşık oldum' haydi hemen evlenelim mantığı ile değil aşık olduğu kişileri daha yakından tanıyarak aile kurma yoluna girmelidirler. Sevgi ve saygının olduğu her yerde huzur vardır" şeklinde konuştu.