Sabahın erken saatlerinde Hz. Ali Çarşı Camisi önünde toplanan ve Türk bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyan kalabalık, Faikbey Caddesi üzerinden Merkez Ehlibeyt Camisi önüne kadar mersiyeler eşliğinde sine dövüp, zincir vurdu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu.
Kars Garnizon Şehitliği önünde toplanan grup adına konuşan Kars Caferilerinin dini lideri ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem, 'Kars'ın birlik ve beraberlik içerisinde Hazreti Hüseyin'in yasını tutması, Türkiye'ye ve ülkemizle birlikte bütün insanlara bir mesajdır. Türkiye'nin Serhat ilinden vatana ve millete, birlik ve beraberlik mesajıdır. Kars, Türkiye'nin özetidir. Kars, Türkiye'nin en huzurlu şehridir. Kars halkı sevecendir, Kars halkı dinin, ehlibeytinin, Kur'an'nın bekçisidir. Kars halkı devletin ve bayrağın bekçisidir. Kars halkı devletine, milletine, bayrağına sahip çıkan ülkemizin ender illerinden birisidir' dedi.
'Kerbela bizim tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır'
Daha sonra söz alan Kars Valisi Rahmi Doğan, 'Bugün Muharrem'in 10'u ve Kerbela şehitlerinin yıldönümü, burada onları rahmetle, minnetle anmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kerbela bizim tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Efendimizin torunu, cennet gençlerinin lideri olan hazreti Hüseyin'in şehit edildiği gündür. Ben tabvi Hazereti Hüseyin'in şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anmak istiyorum. Bugün yine bu coğrafyada şehitler veriyoruz, gaziler veriyoruz. Dolayısıyla bu şuuru, bu bilinci gelecek nesillere de aktarmamız lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamız lazım' diye konuştu.
Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenine; Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Siyasi Parti İl Başkanları, İl Müftüsü Mehmet Genç, Işıklı Cami imamı Seyit Ahmet Erdem Hz. Ali Çarşı Cami imamı Behram Geley, Kamer Cami imamı Gökmen Kankılıç, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Taner Gökçek, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.