Gençlerin ve çocukların ülkeyi gelecek yıllarda uluslararası spor organizasyonlarında temsil edebilmesi adına Gençlik ve Spor Bakanlığı, çok sayıda projeye imza atıyor.

Sportif anlamda atılan adımların bir yansıması da Samsun'da başlatılan Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi. Proje kapsamında, Samsun'da ilkokul öğrencileri yüzme eğitimlerine katılarak, çeşitli spor faaliyetlerinde bulunuyor.

Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi kapsamında 2016 -2017 eğitim-öğretim yılında da Canik, İlkadım, 19 Mayıs, Alaçam, Yakakent, Atakum, Çarşamba, Tekkeköy, Bafra, Ayvacık ve Vezirköprü ilçelerindeki öncelikli olarak 2. ve 3. sınıflarda eğitim gören 15 bin 200 öğrenciye yüzme dersi verilmesi planlanıyor.

Atakum Olimpik Yüzme Havuzu, Canik 19 Mayıs Yüzme Havuzu, Bafra Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Tekkeköy Kapalı Yüzme Havuzu, Vezirköprü Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda bugün eş zamanlı başlayan 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' Projesi'nde öğrencilere bone ve gözlük dağıtımı yapıldı. Minik öğrenciler, beden eğitimi öğretmenleri ve yüzme antrenörleri nezaretinde havuzda yüzme öğrenirken keyifli zaman geçirdiler.

Tekkeköy Kapalı Yüzme Havuzundaki gerçekleştirilen malzeme dağıtım törenine Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük ve Tekkeköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ziya Aydın katıldı.