Samsun'u futbol, basketbol, voleybol ve hentbol liglerinde temsil eden kadın takımları kapanma noktasında.

Yabancılar Pazarıspor ve 55 Gençlik destek bulamazlarsa branşlarında ligden çekileceklerini açıklarken, Samsun 19 Mayıs GSK sezon başında lige katılmamıştı. Hentbolda Samsun GSK ise ligden düşme adayları arasında

DESTEK OLMAZSA ...
Türkiye'de en yaygın takım sporları futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda Samsun'u temsil eden kadın takımları kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde mücadele eden Yabancılar Pazarıspor Başkanı Ali Akyüz ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Samsun'u temsil eden 55 Gençlik Başkanı Cantuğ Keskindemir maddi destek bulamadıkları takdirde ligden çekileceklerini açıkladı.

HENTBOL ZOR DURUMDA
Geçtiğimiz sezon Kadınlar Voleybol 1. Ligi'nde başarılı maçlar çıkaran Samsun 19 Mayıs Gençlik Spor Kulübü ise yeni sezon öncesi sponsor bulamadığı için lig haklarını Rize Fındıklıspor'a devretti. Hentbolda da durum farklı olmazken Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden Samsun Gençlik Spor Kulübü, yeterli transferi yapamadığı için ligin dibine demir attı.

YARDIM ÇIĞLIĞI
Tesis yatırımlarıyla Spor Kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Samsun'da, en üst ligde yer alan tüm kadın takımlarının kapanma ihtimali spor camiasını endişelendiriyor. Altyapılardan yetişecek yetenekli gençlerin Samsun dışında forma giymesine sebep olacak ligden çekilmelerin engellenmesi için destek bekleyen kulüpler, yetkililerden ve iş adamlarından yardım çığlıkları ile destek bekliyor.

Tugay BAŞSAN