Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "sahte diplomalarla öğretmenlik yapanların tespit edildiğini" açıklamasının ardından gündeme gelen diploma sahteciliğiyle ilgili detaylar belli olmaya başladı. MEB Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala, sahte diplomalı öğretmenlik yapanlarla ilgili yürütülen süreç hakkında açıklama yaptı.

TÜM DİPLOMALAR İNCELENECEK

Ala'nın verdiği bilgiye göre, MEB Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, diploma teyitleri ile ilgili iş ve işlemleri, sahte diplomanın sözde verildiği belirtilen üniversiteler ile yazışma yaparak yürütüyor. Ayrıca bundan sonraki öğretmen atama dönemlerinde bu ve benzeri sorunların ortaya çıkmaması için gerekli tedbirler de alınacak. Bakan Avcı'nın talimatıyla diploma sahteciliğine ilişkin çalışmalarını derinleştiren Bakanlık, okul ve kurumlarda görev yapan bütün personelin mezuniyet bilgilerini teyit etmeye başladı.

PEDAGOJİK FORMASYONLAR DA MERCEK ALTINDA

MEB Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala başkanlığında, KPSS'nin ilk uygulandığı 1999 yılından bu yana yapılan atamalara ait, geriye dönük bütün öğretmenlerin diplomalarının mercek altına alındığı ayrıntılı inceleme süreci başlatıldı. MEB, bu çalışmasıyla bütün öğretmenlerin lisans diplomalarının yanı sıra pedagojik formasyon belgeleri ve tezsiz yüksek lisans diplomalarını da "sahte olma ihtimali"ne karşı inceliyor.