Samsun'un Havza İlçesi'ne bağlı Çakıralan Mahallesi'nde tirit gecesi düzenlendi.

Çakıralan Yatılı Bölge Okulu yemekhanesinde Çakıralan Mahallesi Muhtarı Ahmet Çavdar tarafından düzenlenen etkinliğe Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkan Vekili Recep Akça, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis ve Daire Başkanları, Havza Belediye Meclis Üyeleri, protokol üyeleri, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ile davetliler katıldı.

BUNLARIN CANINI OKUYACAĞIZ
Yenilen tiridin ve okunan duanın ardından bir konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, Türkiye'nin zor bir süreç yaşadığını belirtti. Yaşanan terör olaylarına işaret eden Şahin, terörle kararlılıkla mücadele edildiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Üç beş çapulcu dediğimiz terör örgütleri maalesef canımızı yakmaya devam ediyor. Ama ilk defa iktidar, hükümet, Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da, kabine ile hükümet üyeleri ile herkes inanılmaz bir birliktelikle, kararlılıkla bu terör örgütü ile mücadele ediyorlar. Şehitlerimiz geliyor. Bu canımızı çok acıtıyor ama son bulacak diye teselli buluyoruz. Bu namussuzların üstesinden geleceğiz. Bu işler yalnız üç beş çapulcunun harcı değil. Arkalarında çok süper güçler var, devletler ve görünmez güçler var. Sürekli bizi karıştırmaya çalışıyorlar. Eğer sizler dik durursanız bunların canını okuyacağız."

ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİLİZ
Bölgede etkili olan kar yağışıyla ilgili ise Vali Şahin, şunları dile getirdi: "Kar yağıyor ertesi gün 'beyaz esaret', 'beyaz eziyet' diyorlar. Kar aslında bize nimet. Kar yağarsa yer altı su kaynaklarımız doluyor, mikroplar ölüyor. Biz istediğimizde yolları açmaya muktediriz. Artık eski Türkiye değiliz. Fakat biraz sabredeceğiz, yolu açarken mazot sarf ediyoruz, enerji tüketiyoruz. Yolu birkaç gün geç açmamız beceriksizliğimiz anlamına gelmiyor. Sadece bu ülkeyi sevdiğimiz ve ülkenin enerji için harcanan paraları başka ülkelerin cebine gitmesin diye. Sağlık Müdürlüğümüzün ambulans helikopterleri var, Sahil Güvenlik Komutanlığımızın iki adet helikopteri var. İhtiyaç olduğunda anında seferber ederiz. Kar yağınca hemen telaş edip telefona sarılmayın yolumuz kapalı diye. Yolların açılması için tüm hazırlıklarımız yapıldı. Yollar açılır, yeniden kapanır, yeniden açılır. Önemli olan bu ülkenin kaynaklarını iyi kullanacağız. Samsun güzel bir şehir. Samsun bu bölgenin yüzük taşı gibi. Bu daveti hazırlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederim."

YILMAZ'DAN BİRLİKTELİK VURGUSU
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da terör olaylarını kınayarak terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Yılmaz, "Buraya hep birlikte olmak için geldik. Amaç karın doyurmak olsa evimizde yerdik. Birliğe beraberliğe olan ihtiyacımızı, birlik beraberlik içerisinde olabileceğimizi gösterdiğimiz göstergeler bunlar. Bizler böyle bir milletin fertleriyiz. Samsun dolu dizgin geleceğe koşuyor. Hizmetlerimizi köylerimize, yeni mahallelerimize taşımaya başladık. Yaklaşık 20 ayda mahallelerimizde beton yollar, sıcak karışım yollar yapıyoruz. Geriye yapılanlar kalıyor. Önümüzdeki dönemde de aynı tempo ile çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.