Son dönemde bazı illerde radar uygulamasının tepkilere yol açması üzerine İçişleri Bakanlığının TEDES ile ilgili yönetmelikte yeni düzenlemeler üzerinde çalıştığını hatırlatan Belediye Başkanı Özdemir, 'Bizim TEDES bölgesine girdiğiniz an hız sınırınızı artırıyorsunuz. Tam tersine. Yani TEDES bölgesine girince hız sınırınızı başka yerde düşürürsünüz, bizim Amasya'da tam tersi' diye konuştu.

Özdemir, Samsun ve Tokat yönündeki giriş çıkışlarda otomobil ve ticari araçlar için 82, otobüs, kamyon ve benzeri büyük araçlar için ise 70 kilometre limitli 3'er kilometrelik hız koridoru oluşturulduğu şehirde yapılan hız ortalamasının kameralar tarafından takip edildiğini belirtti. Araçların Kapıkaya köyünden 50 kilometre ile ilerlemesinin ardından TEDES sisteminin uygulandığı Helvacı Mahallesi'ne gelindiğinde hızın maksimum 90 kilometreye çıkabildiğine değinen Cafer Özdemir, şehir merkezindeki duraklamalar için de 10'ar dakikalık süre tanınacağını, ayrıca otopark sayısının da artırıldığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Amasya'daki alınan kararı Türkiye'ye rol model olarak en iyi kararlar olarak diğer illere de tavsiye ettiğini vurgulayan Özdemir, 'Yani en güzel alınan karar. Halkı rahatsız etmeyecek. Trafiğin rahat akışını sağlayacak. Can ve mal emniyetini rahat ettirecek bir yöntemle alınan kararlardır' diye konuştu.