Samsun'da yaşanan iki önemli vaka için ambulans helikopterler havalandı. Kalp hastası 2 günlük bebeğin ve hayvan otlatırken kazara tüfekle vurulan çobanın imdadına ambulans helikopterler yetişti.

Samsun'da kalp hastası 2 günlük olan ve daha adının bile konmadığı öğrenilen bebek tedavi gördüğü Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden İstanbul Siyami Ersek Kalp Hastanesi'ne sevk edildi. Samsun 112 Acil Servis'e ait ambulans helikopter kuvözde bulunan 2 günlük bebeği alıp Ankara'ya götürdü. Ankara 112 Acil Servis'e ait ambulans helikoptere nakledilen bebek, buradan da İstanbul'daki hastaneye götürüldü.

Samsun'da hayvan otlatırken kazayla tüfekle vurulan çoban, ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı. Ormanlık alanda keçi otlatan M.S., omzundaki tüfeğin yere düşüp ateş alması sonucu kazara bacaklarından ve karnından vurularak yaralandı. Bengü Mahallesi'nin Bafra ilçe merkezine çok uzak olması üzerine olay yerine Samsun'dan ambulans helikopter sevk edildi. 112 Acil Servis'e ait ambulans helikopter, olayın meydana geldiği yerdeki boş bir alana inerek yaralıyı alıp Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.