Bir öğrenci yurdunda düzenlenen 'Başkan Üniversite Öğrencileri ile Buluşuyor' programında üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 15 Temmuz'da yaşananların bir darbe girişimi olmadığını amacın devleti tamamen ele geçirmek olduğuna dikkat çekti.
Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şöyle konuştu: 'Ülkemiz geçmişten bu yana bir çok darbe girişimine maruz kalmıştır. Silahlı kuvvetlerimizin içine sızan bazı hainlerin ülkeye, insanlığa ve demokrasimize karşı geçmiş alışkanlıklarını yinelemek için harekete geçmişlerdi. Vatandaşlarımız geçmiş yıllarda yaşanan darbelerin acısını ve ülkemize kaybettirdiklerini çok iyi bildiği için böyle bir kalkışmaya karşı geldi. Toplara, tüfeklere, uçaklara karşı vatan millet sevgisiyle vücutlarını siper ettiler. İlk defa ülkemizde siyasi partilerimiz ve her türlü siyasi partiye sahip yediden yetmişe kadın erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı herkes sokaklara dökülerek demokrasiye sahip çıktı. Hainlere gereken dersi verdi. Kendi halkına, kendi güvenlik güçlerine silah sıkan bizim askerimiz olamaz. O bir grup asker vatan hainidir. Bizim askerimiz vatan evlatlarımız görevinin başında. Bizim askerimiz halkına, Meclis'ine bomba atmaz, silah sıkmaz, halkının üzerine tank sürmez. Bunu yapan Türk askeri olamaz, ancak asker kıyafeti giymiş teröristler olabilir.'
'15 Temmuz unutturulmamalı'
Darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaşananları öğrencilere anlatan Başkan Tekintaş, 'Bu anlattıklarımı asla unutmayın. 15 Temmuz ve bu destanı yazan şehitlerin yaşadıkları dünyaya ders oldu. Sizler gelecek güzel günlerin aydınlık yarınların asil sahiplerisiniz. Yaşananları iyi öğrenin ve arkadaşlarınıza öğretin' diye konuştu.
Daha sonra üniversite öğrencilerin yaşadıkları sorunlar ile ilgili istişarelerde bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kurum olarak öğrencilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade etti.