Diri, Türk futbol tarihinde bir ilk olan, belki de dünyada örneği görülmemiş bir zeka ürünü olarak ortaya çıkan seyircisiz maça hatıralık kağıt bilet basılmasının ulusal basında geniş yer bulduğunu anlattı. Taraftarların, 20TL'ye satılan hatıra biletlere akın ettiğini, duygusal anlar da yaşandığını belirten Murat Diri, "Yevmiye usulü çalışan bir kardeşimiz iki gün üst üste yevmiyesini alır almaz bilet almaya geldi. Kendi aralarında gün yapan ev hanımı annelerimiz hatıra bilet almaya geldiler. Şehir dışındaki Eskişehirspor oluşumları aralarında büyük paralar toplayarak bulundukları şehirlerin plaka numarasındaki hatıra bileti ciddi fiyatlara aldılar. Bazı esnaflarımız, taraftarlarımız bu biletin değeri büyük diyerek tek bir hatıra bilete binlerce lira para ödediler. Tüm bunlar olurken, ulusal basın bizlerden bahsederken şehrin büyükleri Atatürk Stadyumu'ndaki son maç için ömür boyu saklayacakları hatıra biletleri almakta biraz gecikiyorlar. Belki duymamışlardır ya da unutmuşlardır diye buradan milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, dernek ve oda başkanlarına, sanayicilerimize, küçük büyük ayırmadan tüm esnafımıza ve Fabrikalarımıza sesleniyoruz. Eskişehirspor'a sahip çıkmak Eskişehir'de görev yapan, Eskişehir'de kazanan herkesin vazifesidir. Her konuda fikir ayrılığına düşebiliriz, ama Eskişehirspor paydasında birleşmek bizim en büyük gururumuzdur. Eskişehir'in ortak paydası Eskişehirspor'dur" dedi.

Hafta sonuna kadar sokak sokak, dükkan dükkan gezerek hatıra biletleri taraftara ulaştırmaya devam edeceklerini kaydeden Diri sözlerini şöyle tamamladı,

"Kurumlar, fabrikalar ve işletmeler de kendi aralarında planlamalarını yaparak bu değerli hatıra biletlere ulaşacaklardır diye düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta satış ve gelirler kalem kalem açıklandığında hep beraber ayağa kalkıp alkışlamak için eyleme geçmenin tam zamanı."