Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) öncülüğünde Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığıyla düzenlenen ticari taşıt sürücülerine yönelik eğitim programları devam ediyor. Mart 2016'da başlayan ve bugüne kadar 4 bin 500 şoförün katıldığı eğitimlerde son olarak Ekim ayı içinde 5 ayrı grupta 300 ticari taşıt sürücüsü daha eğitim görmeye başladı.

TESOB Başkanı Metin Kara, bugüne kadar 4 bin 500 ticari taşıt sürücüsüne sertifika verdiklerini belirterek, 'Amacımız 10 bine ulaşmak. Yakında denetimler de başlayacak. Bu nedenle tüm ticari taşıt sürücülerimizi eğitim programına katılmaya çağırıyoruz' dedi.
Kara, projenin esnafın ahilik kültürüne uygun olarak hizmet vermesini sağlamak amacıyla planlandığını vurgulayarak, 'Şoförlük mesleğine bu projeyle bir standart getirerek mesleğin saygınlığını arttırmayı, şoför esnafımızın günlük hayatında yaşamış olduğu problemleri en aza indirmeyi amaçlıyoruz' şeklinde konuştu.

Başkan Kara, proje kapsamında ticari taşıt tanıtım kartı almayan kişilerin ticari taşıt kullanmayacağını belirterek, 'Emniyet ve jandarma ekipleriyle birlikte denetimlere ağırlık verilecek. Bugüne kadar eğitim programına katılmayan şoför arkadaşlarımızın da eğitimlerini almak için TESOB'a başvurmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.