Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" projesinin protokol imza töreni düzenlendi.

Ortaokullardaki tüm öğrencileri kapsayan proje; 3 kategoriyi içeren yarışmadan oluşuyor. 5-6. sınıflar görsel tasarım, 7-8. sınıflar slogan ve tüm ortaokul öğrencileri yönlendirme kategorisi ile yarışmaya katılabilecek. 12 Ekim 2016 ile 12 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek projeyle; öğrencilerin yaptıkları araştırmalarla kendilerinin ve ailelerinin kanserden korunma yöntemleri, taranabilir kanserler hakkında farkındalıklarının artırılması ve kanser taramalarına yakınlarının yönlendirilmesi hedefleniyor.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen imza törenine; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Aksakal ve Erdal Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu katıldı.

İmza töreninden önce bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Kanserin maddi ve manevi verdiği kayıplar göz önüne alındığında projenin topluma, özellikle gelecek nesillere büyük katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Proje ortakları ve katılacak tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize şimdiden teşekkür ederiz" dedi.

"Yavrularımız bu işe küçük yaşta inanırsa birçok olumsuzluğu gideririz"

Önemli bir projenin hayata geçirildiğini söyleyen Vali Şahin, "Bu projenin merkezinde öğrenciler var. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bir işe sarılırsa neticesini alırız. Aksi takdirde çok başarılı olmamız söz konusu değil. Nihayetinde okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz bu işe katkı sağlayacaklardır ama yavrularımız bu işe küçük yaşta inanırsa birçok olumsuzluğu gideririz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Aksakal, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu tarafından protokol imzaları atıldı.